GLORY Kampioen:’Vrouwelijke vechters worden niet als gelijke gezien’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY Kampioen:’Vrouwelijke vechters worden niet als gelijke gezien’

GLORY Kampioen:’Vrouwelijke vechters worden niet als gelijke gezien’

Tiffany va Soest de GLORY Kickboxing kampioen Super Bantamgewicht, zegt dat het promoten van vrouwelijke kickboksers beter kan. Ook vindt de Amerikaanse dat qua techniek en mentaliteit, de vrouwen niet onderdoen voor de mannen.

In een interview met KickboxingZ die de kampioen vlak voor haar gevecht met Aline Pereira op 30 Januari interviewde. Sprak de Amerikaanse vrijuit over haar visie op het kickboksen.

Vrouwen zijn sneller

,,Ik denk dat omdat wij (vrouwen) snel zijn, veel van het technische meesterschap en genialiteit wordt gemist. Bekijk die gevechten in slow-motion en vechtfans zullen getuige zijn van enkele ongelooflijke technieken. Maar ook momenten die de fysica bijna tarten”, zegt Van Soest

,,Het is jammer dat meer mensen zich er niet van bewust zijn. Dat komt door het gebrek aan gelijke promotie van vrouwen in vechtsporten.” Ook zegt de kampioen dat het onzin is dat vrouwen gevechten geen grote aantallen fans zou trekken.

Ze kijken liever naar vrouwen

,,Het argument is dat vrouwen geen grote menigten trekken en dat mensen ons niet graag zien vechten. Hoe vaak worden vrouwen getoond in de pre-fight promo’s, rollen en documentaires? Ik heb ontelbare keren van mannen gehoord dat ze liever kijken naar de techniek en vasthoudendheid die vrouwen in de ring (of kooi) boven die van mannen.”, aldus Van Soest.

,,Het is gewoon een kwestie van meer van deze mannen die als bondgenoten optreden en het platform delen. Om ons te helpen de rest van de wereld te laten zien wat ze missen. Om de film Field of Dreams te citeren: “Als je het bouwt, zullen ze komen. ,,Nou, het is al gebouwd, het talent is er. Er is gewoon geen neonreclame op het gebouw. “

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Trainer sloeg vechter 20 minuten per dag: ‘Daar wordt hij hard van’

De praktijken van Fabia zijn een van de vreemdste verhalen in MMA van de afgelopen maanden.

The return of The Modern Day Maharaja en Voodoo

India schudt wederom om zijn grondvesten en dit keer vanwege de vele WWE fans die hun favoriete wrestler afgelopen nacht op WWE RAW zagen terugkeren.

Laatste kans: UFC geeft Donald Cerrone nog 1 gevecht

Donald Cerrone's laatste dagen lijken geteld bij de UFC

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page