GLORY Kampioen:'Vrouwelijke vechters worden niet als gelijke gezien' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

GLORY Kampioen:'Vrouwelijke vechters worden niet als gelijke gezien'

GLORY Kampioen:'Vrouwelijke vechters worden niet als gelijke gezien'

Tiffany va Soest de GLORY Kickboxing kampioen Super Bantamgewicht, zegt dat het promoten van vrouwelijke kickboksers beter kan. Ook vindt de Amerikaanse dat qua techniek en mentaliteit, de vrouwen niet onderdoen voor de mannen.

In een interview met KickboxingZ die de kampioen vlak voor haar gevecht met Aline Pereira op 30 Januari interviewde. Sprak de Amerikaanse vrijuit over haar visie op het kickboksen.

Vrouwen zijn sneller

,,Ik denk dat omdat wij (vrouwen) snel zijn, veel van het technische meesterschap en genialiteit wordt gemist. Bekijk die gevechten in slow-motion en vechtfans zullen getuige zijn van enkele ongelooflijke technieken. Maar ook momenten die de fysica bijna tarten", zegt Van Soest

,,Het is jammer dat meer mensen zich er niet van bewust zijn. Dat komt door het gebrek aan gelijke promotie van vrouwen in vechtsporten." Ook zegt de kampioen dat het onzin is dat vrouwen gevechten geen grote aantallen fans zou trekken.

Ze kijken liever naar vrouwen

,,Het argument is dat vrouwen geen grote menigten trekken en dat mensen ons niet graag zien vechten. Hoe vaak worden vrouwen getoond in de pre-fight promo's, rollen en documentaires? Ik heb ontelbare keren van mannen gehoord dat ze liever kijken naar de techniek en vasthoudendheid die vrouwen in de ring (of kooi) boven die van mannen.", aldus Van Soest.

,,Het is gewoon een kwestie van meer van deze mannen die als bondgenoten optreden en het platform delen. Om ons te helpen de rest van de wereld te laten zien wat ze missen. Om de film Field of Dreams te citeren: "Als je het bouwt, zullen ze komen. ,,Nou, het is al gebouwd, het talent is er. Er is gewoon geen neonreclame op het gebouw. "

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/robin-van-roosmalen-de-operatie-is-goed-verlopen/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws