Glory kampioen Van Roosmalen stopt met kickboksen
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory kampioen Van Roosmalen stopt met kickboksen

Glory kampioen Van Roosmalen stopt met kickboksen

Glory kampioen Robin van Roosmalen stopt met kickboksen

Robin Roosmalen keert niet meer terug naar de kickboksring. De 32-jarige die anderhalf jaar geleden zwaar gewond werd bij een auto-ongeluk en daarbij zijn zus verloor stopt definitief.

Als kickbokser was van Roosmalen een van de grootste talenten. Maar liefst zeven keer werd hij wereldkampioen in het kickboksen bij Glory. De afgelopen periode werkte van Roosmalen hard aan zijn herstel. Maar zegt nu niet meer op zijn oude niveau te kunnen terugkeren.

Door het tragische auto-ongeluk waarbij zijn zus Melissa helaas omkwam raakte van Roosmalen ernstig gewond en moest meerdere operaties ondergaan. Het ongeluk werd veroorzaakt door een vrachtwagen die op de vluchtstrook inreed op de auto van de kickbokser en zijn zus.

Bedankt

,De beslissing valt van Roosmalen zwaar; ,,Om deze pijnlijke maar realistische boodschap zo groots en eerlijk mogelijk met jullie te delen, zal me helpen dit hoofdstuk in mijn leven met vrede af te sluiten”, schrijft Van Roosmalen op Instagram. ,,Bedankt voor de liefde en steun.” (Lees verder onder video).

,,Zoals jullie allemaal weten, heb ik zowel mentaal als fysiek hard gewerkt om te herstellen. De afgelopen weken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet meer terug zal komen op het niveau van voor het ongeluk. Normaal gesproken zou ik mijn ego laten winnen, maar ik weet hoe gevaarlijk deze sport is als je gezondheid niet is wat die moet zijn”, aldus Van Roosmalen.

Bekijk ook

Gruwelijke beenbreuk verpest debuut MMA-vechter Richard Palencia | Video

Nasty! Gruwelijke beenbreuk verpest debuut bij Bellator | Video

Dit nadat hij een gebroken been had opgelopen

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Ook de wedstrijd van Ożóg en Mamporia eindigde grim

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter!

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter! (video)

De commentatoren waren het erover eens

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page