Glory kampioen Pereira in tranen bij afscheidswedstrijd in Rotterdam
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory kampioen Pereira in tranen bij afscheidswedstrijd in Rotterdam

Glory kampioen Pereira in tranen bij afscheidswedstrijd in Rotterdam

Glory kampioen Pereira in tranen bij afscheid wedstrijd in Rotterdam

Alex Pereira stond gisteravond in een langverwachte herkansing met Artem Vakhitov tijdens Glory 78 in Ahoy. Voor de Braziliaan zou het zijn laatste wedstrijd voor zijn overstap naar de UFC. Het afscheid was emotioneel en raakte de fans.

De Braziliaanse topvechter Pereira verloor zijn wedstrijd en de Glory lichtzwaargewicht titel tegen Vakhitov. Hun eerdere wedstrijd in januari eindigde vrij controversieel en de Rus voelde zich tekort gedaan. Vakhitov eiste een onmiddellijk herkansing, die hij ook kreeg.

In de loop van een redelijk hechte en zeer competitief gevecht zette beide vechters een spectaculaire prestatie neer met trappen, stoten en knieën en alles daartussenin. Uiteindelijk scoorde de jury in het voordeel van de Rus.

Bedankt voor alles

Staande in de ring en voor zijn speech kwamen de trainen bij Pereira, toen een compilatie van zijn prestaties binnen Glory werden vertoond. De tranen vloeide over zijn wangen. Pereira dankte zijn fans en Glory voor de steun in alle jaren. ,,Ik wil iedereen bedanken die achter mij staan”, zei de Braziliaan.

Op 6 november zal Pereira zijn debuut maken bij de Amerikaanse MMA-organisatie UFC. In de lijn der verwachting ligt dat de atleet voormalige rivaal en huidig UFC middengewicht kampioen Israel Adesanya zo kunnen treffen. Pereira zou eerder zijn debuut maken maar het uitdelen van de Glory evenement gooide hier roet in het eten.

Bekijk ook

Rico’s geheim: ‘Hierdoor win ik altijd en van iedereen’

Rico Verhoeven is de afgelopen weken wereldnieuws

Rico: ‘Ik bleef slaan maar hij sloeg niet terug’ (video)

Rico Verhoeven is de beste zwaargewicht kickbokser ter wereld,

UFC-veteraan (49) Brian Gassaway overleden! ‘Tot ziens vriend’

Brian Gassaway is op 49-jarige leeftijd overleden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page