Glory dominant in de kickbokswereld! Beste vechters aan boord?
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory dominant in de kickbokswereld! Beste vechters aan boord?

Glory dominant in de kickbokswereld! Beste vechters aan boord?

Glory dominant in de kickbokswereld! Beste vechters aan boord?

GLORY Kickboxing mag dan wel een flinke nederlaag hebben gelden door recentelijk failliet te gaan, toch blijkt de herboren versie nog steeds de dominante factor in de kickbokswereld.

Een inventarisatie leert dat Glory qua topvechters de lijsten aanvoerder vooral in de zwaargewicht divisie. Concurrent K-1 uit Japan is een goede tweede die meer inzet op de lichtere divisies. Andere grote organisaties zoals ONE Championship lijken niet in de buurt te komen van de van oorsprong Nederlandse partij.

De beste knokkers

Toch kent ONE een aantal bekende namen zoals voormalig Glory Kampioen Marat Grigorian en legende Giorgio Petrosyan binnen haar organisatie. Yodsanan maakte op Twitter een opsomming van de vechters binnen de diverse organisaties, waar wel opvalt dat er geen dames worden genoemd. Ook lijkt voormalig Glory Kampioen Murthel Groenhart een grote afwezige, waarvan het gerucht gaat dat hij een andere weg in wil gaan.

De lijst zoals opgesteld door Yodsanan

Een andere Nederlandse organisatie Enfusion wordt vernoemd, met maar 4 vechters waaronder Endy Semeleer een van de toppers. Van Enfusion moet gezegd worden dat deze een groot aantal talenten in huis heeft. Echter door de coronapandemie kwamen deze niet geheel tot hun recht, merendeels doordat de evenementen met verschillende promotors niet door gingen.

Bekijk ook

‘Joshua moet genadeloos zijn!’ Usyk slopen tijdens herkansing’

Nog een keer verliezen is geen optie

Kickbokser Katapult rivaal ‘KO’! Waarom ook niet (video)

Er gebeuren de meest vreemde dingen in de ring

‘Gaaf!’ McGregor compleet uit zijn PLAAT (video)

Conor McGregor is niet alleen een beruchte vechter maar ook nog eens een van de rijkste.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page