Glory dominant in de kickbokswereld! Beste vechters aan boord? Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory dominant in de kickbokswereld! Beste vechters aan boord?

Glory dominant in de kickbokswereld! Beste vechters aan boord?

GLORY Kickboxing mag dan wel een flinke nederlaag hebben gelden door recentelijk failliet te gaan, toch blijkt de herboren versie nog steeds de dominante factor in de kickbokswereld.

Een inventarisatie leert dat Glory qua topvechters de lijsten aanvoerder vooral in de zwaargewicht divisie. Concurrent K-1 uit Japan is een goede tweede die meer inzet op de lichtere divisies. Andere grote organisaties zoals ONE Championship lijken niet in de buurt te komen van de van oorsprong Nederlandse partij.

De beste knokkers

Toch kent ONE een aantal bekende namen zoals voormalig Glory Kampioen Marat Grigorian en legende Giorgio Petrosyan binnen haar organisatie. Yodsanan maakte op Twitter een opsomming van de vechters binnen de diverse organisaties, waar wel opvalt dat er geen dames worden genoemd. Ook lijkt voormalig Glory Kampioen Murthel Groenhart een grote afwezige, waarvan het gerucht gaat dat hij een andere weg in wil gaan.

Glory dominant in de kickbokswereld! Beste vechters aan boord?

Een andere Nederlandse organisatie Enfusion wordt vernoemd, met maar 4 vechters waaronder Endy Semeleer een van de toppers. Van Enfusion moet gezegd worden dat deze een groot aantal talenten in huis heeft. Echter door de coronapandemie kwamen deze niet geheel tot hun recht, merendeels doordat de evenementen met verschillende promotors niet door gingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws