GLORY debutant Tarik Khbabez: 'Ik kom voor de wereldtitel'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY debutant Tarik Khbabez: ‘Ik kom voor de wereldtitel’

GLORY debutant Tarik Khbabez: ‘Ik kom voor de wereldtitel’

Tarik Khbabez staat ingepland op het groots opgezette GLORY 77 evenement. De topvechter die binnen de kickbokswereld al furore maakte. Beleeft zijn debuut op 30 januari bij GLORY Kickboxing. Zijn missie is duidelijk, hij komt om te slopen en de titel binnen te halen.

Voor Khbabez is het de eerste keer dat hij te zien zal zijn op het GLORY toneel. De Nederlands-Marokkaanse vechter heeft al een top trackrecord achter zich. Zo was Khbabez de Super Combat wereldkampioen zwaargewicht in 2014 en 2015.

Topvechter

Khbabez vocht hij de afgelopen twee jaar voor ONE Championship uit Azië. Daar was er niet echt een uitdaging meer en tekende hij bij GLORY. Onze redactie sprak met Khbabez over zijn aanstaande debuut bij de kickboks organisatie.

VI: Je stond voorheen bij ONE in de ring, waarom ben je daar weggegaan?

,,GLORY deed mij een interessant aanbod waarmee ik er stukken op vooruit ging. Bovendien had ik iedereen in de zwaargewicht divisie bij ONE al eens tegenover mij gehad. Het was niet helemaal duidelijk wat ONE met de divisie wilde. En het vechten in eigen land was ook onderdeel van mijn keuze.

VI: Nu je bij GLORY binnenkomt en gelijk op een mega event staat, doet dat iets met je? Bijvoorbeeld dat GLORY kampioen Rico Verhoeven de headliner is?

,,Niet echt, ik kom altijd om te vechten. Maakt mij niet uit wie er allemaal op het event staan. Rico heeft veel gedaan voor de kickboks sport en dat is mooi. Maar aan het einde van de dag zijn we allemaal vechters. En staan we daar voor onszelf en de fans.

VI: Met welk doel ben je de verbintenis met GLORY aangegaan?

,,Het doel is om uiteindelijk kampioen te worden. Het maakt niet uit wie de titel heeft, maar ik kom om hem te pakken.

VI: Er zullen door de omvang van het event wereldwijd veel mensen mee kijken, doet dat iets met je?

,,Ik voel geen extra druk, bij ONE zaten er 80.000 man in de zaal en keken er 16 miljoen fans online en via tv mee. En als is het de eerste keer dat ik voor een lege zaal vecht, blijft de focus op de wedstrijd en winnen.

VI: In december stond jouw tegenstander voor 30 januari (Antonio Plazibat) in een 4-man toernooi. Had je daar niet willen vechten?

,,Dat 4-man toernooi is mij aangeboden maar ik was er mentaal en fysiek nog niet klaar voor. Nu wel en zal ik laten zien wat ik in huis heb.

VI: Wat vindt je van je tegenstander Plazibat?

,,Eerlijk gezegd heb ik mij nooit verdiept in hem. Ik moet zeggen dat hij mij pas opviel toen ik zag dat hij met Badr traint. En Natuurlijk zijn gevecht in het toernooi. Ik laat dat soort zaken altijd aan mijn trainer (Maik Polanen. Red) over. Ik ben altijd klaar om te slopen maakt mij niet uit tegen wie.

,,Ik vecht voor mijzelf en wil het hoogste bereiken bij GLORY. En dat is de wereldkampioen worden.”

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

UFC vechtbaas Dana White bevestigt terugkeer naar Fight Island Abu Dhabi

Iets meer dan zeven maanden na het laatste Fight Island-evenement keert de Octagon binnenkort terug naar het eiland.

Yoel Romero ziet $ 27 miljoen aan zijn neus voorbij gaan

Yoel Romero's financiële meevaller als gevolg van een rechtszaak tegen Goldstar Performance Products kreeg vandaag een nare wending.

Vannacht vecht SEX Cindy, maar overleeft zij de strijd?

Cindy Dandois, staat bekend als dement sexy vechter van België en vannacht staat zij tegenover killer Kayla Harrison

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page