Glory Collision 4 maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Glory neemt maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem zullen geen extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Wel stelt de organisatie zelf gedragsregels voor fans en vechters in.

Uit het debacle eerder dit jaar in Hasselt, waar het Glory evenement wreed werd verstoord door voetbal hooligans tijdens de wedstrijd tussen Badr Hari en Alex Wrzosek zijn lessen geleerd. Zo gingen veiligheid medewerkers van de gemeente Arnhem een kijkje nemen in Hasselt.

,,Arnhem zag geen aanknopingspunten voor verbetering, omdat de stad al ‘hele vergunningsvoorwaarden heeft’ voor gevechten als deze”, zegt een woordvoerder tegen Omroep Gelderland. ,,Zo is er geen alcohol, zitten er vechters afgeschermd van het publiek, zijn er een beperkt aantal tickets per persoon. Er kunnen dus geen groepen hooligans mee zoals bij de Poolse vechter in Hasselt.”

Mag niet meer gebeuren

Al twee keer eerder waren er gevechten van deze grootte in het GelreDome en werkten deze maatregelen goed, constateert de gemeente. Glory zelf zit ook bovenop de veiligheid. ,,De organisatie laat weten dat door het ticketing beleid er tijdens evenementen geen samenscholing van grote groepen meer mogelijk is.

,,Verder zijn er nieuwe beleidsregels vanuit de organisator resultaat ‘onhandelbare fans kunnen sneller worden aangepakt en escalaties voorkomen. Wij maken sinds het evenement in Hasselt alle evenementen wereldwijd volledig alcoholvrij. In Nederland was dat al zo”, aldus Glory.

Bekijk ook

Bekende bokstrainer (31) vermoord! Verdachte opgepakt

Bekende bokstrainer (31) vermoord! Verdachte opgepakt

Rechercheurs die zijn moord onderzoeken

Boksster Canelo Alvarez bedreigt Lionel Messi! 'Ik sloop je'

Boksster Canelo Alvarez bedreigt Lionel Messi! ‘Ik sloop je’ (video)

Boksster Canelo is op zijn zachtst gezegd niet blij met Messi

UFC-icoon Khabib! 'nooit meer vechten, dit is waarom'

UFC-icoon Khabib! ‘nooit meer vechten, dit is waarom’

Voor Khabib iis vechten al lang een

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page