GLORY BAAS: Door ons heeft WAKO Olympische erkenning gekregen – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY BAAS: Door ons heeft WAKO Olympische erkenning gekregen

GLORY BAAS: Door ons heeft WAKO Olympische erkenning gekregen

GLORY BAAS: Door ons heeft WAKO Olympische erkenning gekregen
Scott Rudmann (R)

Scott Rudmann de huidige CEO van het opnieuw opgestarte GLORY Kickboxing, reageerde nogal gepikeerd op een post van de ISKA.

Donderdag poste de internationale sanctionering organisatie ISKA dat er misstanden zouden zijn tussen hen en GLORY Kickboxing. ISKA beweert dat GLORY haar officials niet heeft betaald voor geleverde diensten op events onder andere op GLORY 75 Utrecht afgelopen februari.

De verklaring van ISKA is hard en duidelijk of GLORY betaald of wij doen niets meer. In een reactie op de verklaring reageert Rudmann dat GLORY ion de nieuwe vorm te kennen zou hebben gegeven niet met de ISKA in zee te willen gaan.

Excuses

Een rondje langs de velden leert dat de algemene opinie is dat GLORY dit als vaag excuus gebruikt om niet te hoeven betalen. De overname door GSUKCO, waar Rudmann aandeelhouder van is wordt door insiders als zeer dubieus beoordeeld. Rudmann was namelijk ook aandeelhouder van het oude GLORY moederbedrijf GSI (Glory Sports International).

Een groot aantal bedrijven is gedupeerd door het failliet gaan van de Nederlandse BV van GLORY, R.E.S. Events. Deze kunnen blijkbaar naar hun geld fluiten, net als de ISKA zo blijkt. Onderstaand de reactie van Rudmann die ook beweert dat vechtsportbond WAKO door GLORY, Olympische erkenning heeft gekregen.

Vreemde zaak

“Cory, het oude GLORY-bedrijf, had zeker een solide relatie met ISKA en waardeert de historische samenwerking enorm. De timing van je post en dat je onlangs hebt vernomen dat het nieuwe GLORY-bedrijf ervoor heeft gekozen, om niet door te gaan met ISKA als de sanctionerende instantie voor Europese evenementen. Is op zijn zachtst gezegd interessant te noemen ,”aldus Rudmann.

“Het is vreemd dat je zegt dat niemand van de nieuwe GLORY reageert … je hebt mijn mobiele nummer al 8 jaar en ik kan je verzekeren dat er geen gemiste oproepen zijn. Natuurlijk heeft de GLORY-organisatie onder de nieuwe eigenaren lang geleden regelingen getroffen om ervoor te zorgen dat er wordt gezorgd voor alle functionarissen of technische teamleden die betalingen van G75 (GLORY 75) niet hebben gehad.”

Niks aan de hand

“Deze mensen zijn essentiële en gerespecteerde teamleden bij elk GLORY-evenement. U weet beter dan wij dat het nieuwe bedrijf ze niet gewoon rechtstreeks kan betalen of juryleden rechtstreeks kan betalen. De pas gereorganiseerde groep heeft al geruime tijd nauw contact met de Nederlandse autoriteiten en ook in andere landen en er zijn geen enkele problemen. “

“GLORY als organisatie heeft in de loop der jaren ook samengewerkt met een aantal sanctionerende instanties, waaronder een meerjarige samenwerking met WAKO. Waar GLORY een rol speelde en hielp om de kickboks sport geaccepteerd te krijgen naar een hoger niveau tot het worden van een officiële Olympische sport. Waarbij GLORY zijn gewicht in de strijd heeft gegooid tegen de IOOC in samenwerking met WAKO.”

“We kijken uit naar de volgende GLORY-evenementen in Nederland en wereldwijd, aangezien GLORY samen met alle andere sportorganisaties over de hele wereld de sportwereld weer tot leven brengt na de extreem uitdagende tijden van de coronavirus-pandemie.”

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page