'GLORY 76 Badr vs Benny event is de revolutie van het kickboksen'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘GLORY 76 Badr vs Benny event is de revolutie van het kickboksen’

‘GLORY 76 Badr vs Benny event is de revolutie van het kickboksen’

'GLORY 76 Badr vs Benny event is de revolutie van het kickboksen'

Als we de matchmaker van GLORY Kickboxing mogen geloven, markeert het GLORY 76 Badr vs Benny event een revolutie in het kickboksen.

Robbie Timmers die de matchmaking overnam bij de transitie van het oude naar het nieuwe GLORY. Is er van overtuigd dat het event op 19 december een nieuwe standaard zal zetten in de sport.

Goed voor iedereen

Via Instagram zegt Timmers dat ‘het nieuwe kijken’ naar kickbokswedstrijden kansen creëert. Ook doet de GLORY executive een oproep vooral de Pay Per View te kopen om het event te bekijken.

,,Kun je je voorstellen dat elke fan van staande vechtsporten (o.a. kickboksen, red.) deze PPV kocht? Dat ze beginnen te laten zien dat ze bereid zijn te betalen om hun favoriete sport en atleten live op het scherm te zien? Kun je je voorstellen wat dat zou kunnen doen met de beloningen van de vechters. En het aantal kansen en de sport in het algemeen?”, schrijft Timmers bij zijn post.

Kijken, kijken maar niet kopen

,,Dus koop de PPV voor slechts 14,99 usd en je zult niet alleen de beste kickboks gevechten kunnen zien. Maar je zult mogelijk ook deel uitmaken van de revolutie van kickboksen, waarvan iedereen in deze branche zal profiteren”, aldus Timmers.

Het is een feit dat door de coronapandemie ook de vechtsporten zich hebben moeten aanpassen. Nieuwe verdienmodellen moeten zoeken zoals betaald online kijken naar wedstrijden. Toch twijfelen insiders aan het feit dat Nederlandse fans massaal willen betalen om live te kunnen kijken.

Appels met peren vergelijken

Er wordt vaak een vergelijk gemaakt tussen het gevecht van Rico Verhoeven en Badr Hari in december 2019. Toen zouden er wereldwijd weinig PPV’s zijn verkocht. Eerlijk gezegd is dit appels met peren vergelijken omdat gratis via Veronica op tv kon worden meegekeken. GLORY brak destijds een record met het aantal kijkers wat ver boven de 3 miljoen lag.

Een feit is dat voorlopig en er geen fans meer bij events live aanwezig mogen zijn, maar PPV uitkomst biedt. ,,Wat is het verschil tussen in de zaal zitten of thuis vanuit je luie stoel”, wordt vaak gevraagd. Daar is het antwoordt simpel op, “de sfeer van een gevuld stadion is niet te evenaren”. Maar de industrie roeit met de riemen die zij heeft.

Bekijk ook

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd, 27, werd onlangs ontslagen uit de UFC-selectie

Agentje boksen loopt verkeerd af! 'GTA in het echt' (video)

Agentje meppen loopt verkeerd af! ‘GTA in het echt’ (video)

Agressie op straat komt in alle vormen voor.

Pereira huurt oud rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht met Adesanya

Pereira huurt Glory rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht

Alex Pereira heeft de hulp ingeroepen van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page