Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY 62: Adegbuyi, ‘Ik ben de grootste kanshebber en favoriet’

GLORY 62: Adegbuyi, ‘Ik ben de grootste kanshebber en favoriet’

Adegbuyi, 'Ik ben de grootste kanshebber en de favoriet'

Als iemand de plaats van Benjamin Adegbuyi in wil nemen als eerst gerangschikte zwaargewicht bij GLORY, moet deze van goede huize komen.
 
Althans als het aan de nummer één zwaargewicht Adegbuyi ligt die dit weekend aan het 8-Man zwaargewicht Grand Prix mee doet.
 
“Ik ben de nummer één kanshebber en de favoriet. Dat geeft me motivatie, maar ook extra dingen om over na te denken en te bewijzen, “zegt hij.

Nummer twee na Verhoeven

“Dit is een van de grootste gevechten in mijn carrière. GLORY is de grootste organisatie, dit is het [grootste] toernooi. Het gaat over prijzengeld, roem en meer! “
 
Met wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven die de divisie domineert, bevindt Adegbuyi zich op de plek van de zilveren medaillewinnaar en bezet hij nu al meer dan twee jaar de poleposition in de deelnemerslijsten.

Jagen

“In de afgelopen twee-drie jaar was iedereen op mij aan het jagen. Als je me verslaat, word je nummer één of nummer twee en krijg je mijn punten “, zegt hij.
 
Adegbuyi heeft een record van drie Contender-toernooien in GLORY gewonnen, maar zegt dat zijn overwinningen in de viermanscompetities niet noodzakelijkerwijs hebben bijgedragen tot het respect dat hij volgens hem verdient.

Kop positie

 “Het laatste toernooi waarin ik vocht, er waren mensen die zeiden dat D’Anglo Marshall de favoriet was. Ik heb hem in de eerste ronde gestopt! ” Zegt hij.
 
“Ik dacht:” Wat is er in godsnaam aan de hand !? “Iedereen wil mijn plaats, dus ik moet deze positie houden.”
 
De eerste tegenstander van Adegbuyi zaterdagavond is Arkadiusz Wrzosek, een Poolse gigant die zijn GLORY-debuut maakt in deze competitie.
 
“Ik ben van plan de beste vechter te zijn. Hij lijkt een nederige en goede kerel, we laten het gewoon allemaal achter in de ring, “zegt Adegbuyi wanneer hem wordt gevraagd naar zijn plannen.

Voor de fans en de sport

“8-man toernooien zijn altijd moeilijk. Je weet nooit wie er gewond raakt of voorbij de tweede ronde komt. Als ik de beste man ben, zit ik ook in de finale. Geen voorkeuren [over wie ik tegenkom], “zegt hij.
 
“Het is goed voor GLORY, het is goed voor de sport, het is goed voor de fans. Het zou leuk zijn om aan het einde van elk jaar een toernooi met acht man te hebben. “
 
De winnaar van het toernooi van dit weekend krijgt $ 100.000 aan prijzengeld en een kans op een gevecht voor de wereldtitel tegen Verhoeven.

Bekijk ook

ONE FC baas geeft uitleg over herroepen uitslag kickboks wedstrijd

De beslissing om de uitslag van de kickboks wedstrijd tussen Petchmorrakot Petchyindee en Giorgio Petrosyan teniet te doen, blijft de gemoederen bezig houden.

Kickboksen: ONE Championship’s wedstrijd beleid onder vuur

Er is flink wat commentaar op het wedstrijd beleid van ONE Championship vanuit vechtsport kringen.

GLORY 67: Petchpanomrung verdedigt titel tegen Boynazarov

Vandaag maakte GLORY Kickboxing bekend dat de organisatie haar GLORY 67 event in Orlando Florida zal houden.

REGIO NIEUWS UITGELICHT