Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Geweld tegen vrouwen: ‘gemeente biedt gratis kickbokslessen voor zelfverdediging’

Geweld tegen vrouwen: ‘gemeente biedt gratis kickbokslessen voor zelfverdediging’

Het vaak extreme geweld dat tegen vrouwen wordt gebruikt dient een halt te worden toegeroepen. In Genua, Italië heeft men daar een oplossing voor bedacht.

De Italiaanse krant Genova Il Secolo meldt dat het gemeente bestuur het zat is en besloten heeft om vrouwen gratis zelfverdediging cursussen aan te bieden waaronder het leren kickboksen, Judo en andere weerbaarheid sporten.

De cursussen hebben meerdere doelen, naast het leren verdedigen is er ook een stuk theorie waar zelfs anti-terrorisme modules in zijn opgenomen. Deze moeten er toe leiden dat de vrouwen ook scherp zullen zijn op tekenen van eventuele terroristische acties.

Tegen agressie

In de modules worden analyse van de omgeving met het oog op het waarnemen van de mogelijke risico’s, nuttige hulpmiddelen voor zelfverdediging en objectieve erkenning van hun vaardigheden en praktische demonstraties van enkele basistechnieken om zichzelf tegen agressie te beschermen aangeboden.

LEES OOK: Man probeert MMA-vechtster te beroven, maar krijgt pak slaag

Er zijn maar liefst 14 verenigingen en sportclubs die zich hebben aangesloten bij het “Sicurinsieme” project van de gemeente Genua. De cursussen starten op 9 februari, de activiteiten zullen in de eerste helft van maart eindigen, samenvallend met de vrouwendag.

Bekijk ook

Perry Ubeda: Van kickbokskampioen naar mensenmens

De Nijmeegse oud-kickbokser en negenvoudig wereldkampioen in vier verschillende vechtdisciplines Perry 'Dynamite' Ubeda probeert op een unieke manier zijn steentje bij te dragen aan de samenleving.

Kickboksen: Team Remy Bonjasky in actie tegen Roemenen

Tijdens de Dynamite Fighting Show welke plaatsvindt op 27 september in Piatra Neamt, Roemenië komt een top team van Nederlandse kickboksers in actie komen.

Ilias Ennahachi over winnen ONE FC wereldtitel: ‘Ik ben de beste’

Een beter debuut had de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Ilias Ennahachi zich bij ONE championship niet kunnen wensen.