Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Geweld tegen vrouwen: ‘gemeente biedt gratis kickbokslessen voor zelfverdediging’

Geweld tegen vrouwen: ‘gemeente biedt gratis kickbokslessen voor zelfverdediging’

Het vaak extreme geweld dat tegen vrouwen wordt gebruikt dient een halt te worden toegeroepen. In Genua, Italië heeft men daar een oplossing voor bedacht.

De Italiaanse krant Genova Il Secolo meldt dat het gemeente bestuur het zat is en besloten heeft om vrouwen gratis zelfverdediging cursussen aan te bieden waaronder het leren kickboksen, Judo en andere weerbaarheid sporten.

De cursussen hebben meerdere doelen, naast het leren verdedigen is er ook een stuk theorie waar zelfs anti-terrorisme modules in zijn opgenomen. Deze moeten er toe leiden dat de vrouwen ook scherp zullen zijn op tekenen van eventuele terroristische acties.

Tegen agressie

In de modules worden analyse van de omgeving met het oog op het waarnemen van de mogelijke risico’s, nuttige hulpmiddelen voor zelfverdediging en objectieve erkenning van hun vaardigheden en praktische demonstraties van enkele basistechnieken om zichzelf tegen agressie te beschermen aangeboden.

LEES OOK: Man probeert MMA-vechtster te beroven, maar krijgt pak slaag

Er zijn maar liefst 14 verenigingen en sportclubs die zich hebben aangesloten bij het “Sicurinsieme” project van de gemeente Genua. De cursussen starten op 9 februari, de activiteiten zullen in de eerste helft van maart eindigen, samenvallend met de vrouwendag.

Bekijk ook

Marat Grigorian behoudt GLORY wereldtitel in China

Tijdens het GLORY 73 event in Shenzhen China verdedigde Marat Grigorian voor de tweede keer binnen korte tijd met succes zijn lichtgewicht GLORY wereldtitel tegen Elvis Gashi.

GELANCEERD: Kickbokser beland op jury tafel (video)

Dat was een gevaarlijke actie

Luis Tavares: ‘Deze keer ontsnapt Susperregui mij niet’

Vandaag maakte GLORY Kickboxing de laatste gevechten voor haar event op 21 december in het Gelredome bekend.