Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Geweld tegen vrouwen: ‘gemeente biedt gratis kickbokslessen voor zelfverdediging’

Geweld tegen vrouwen: ‘gemeente biedt gratis kickbokslessen voor zelfverdediging’

Het vaak extreme geweld dat tegen vrouwen wordt gebruikt dient een halt te worden toegeroepen. In Genua, Italië heeft men daar een oplossing voor bedacht.

De Italiaanse krant Genova Il Secolo meldt dat het gemeente bestuur het zat is en besloten heeft om vrouwen gratis zelfverdediging cursussen aan te bieden waaronder het leren kickboksen, Judo en andere weerbaarheid sporten.

De cursussen hebben meerdere doelen, naast het leren verdedigen is er ook een stuk theorie waar zelfs anti-terrorisme modules in zijn opgenomen. Deze moeten er toe leiden dat de vrouwen ook scherp zullen zijn op tekenen van eventuele terroristische acties.

Tegen agressie

In de modules worden analyse van de omgeving met het oog op het waarnemen van de mogelijke risico’s, nuttige hulpmiddelen voor zelfverdediging en objectieve erkenning van hun vaardigheden en praktische demonstraties van enkele basistechnieken om zichzelf tegen agressie te beschermen aangeboden.

LEES OOK: Man probeert MMA-vechtster te beroven, maar krijgt pak slaag

Er zijn maar liefst 14 verenigingen en sportclubs die zich hebben aangesloten bij het “Sicurinsieme” project van de gemeente Genua. De cursussen starten op 9 februari, de activiteiten zullen in de eerste helft van maart eindigen, samenvallend met de vrouwendag.

Bekijk ook

GLORY Kickbokser Tarik Khbabez in actie bij grote brand (video)

Tarik Khbabez stond eind januari nog in de ring tegenover GLORY Kampioen Rico Verhoeven in ...

🍷 UFC’er Paulo Costa stomdronken in topgevecht: ‘Kon niet anders’

Paulo Costa deed gisteren een bekentenis. De topvechter die bij de UFC in september vorig ...

Beruchte UFC-vechter bevestigd titelgevecht met Kamaru Usman

Masvidal (Rechts) en Usman (links) Jorge Masvidal bevestigt dat een UFC-titelgevecht met Kamaru Usman beoogd ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page