Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Foutje: complete jury geschorst bij kickboks event

Foutje: complete jury geschorst bij kickboks event

Controverse alom bij een kickboks event afgelopen donderdag in Roemenië. De complete jury werd geschorst nadat werd vastgesteld dat deze bevooroordeeld was.

Tijdens het OSS Fighters 3-gala van afgelopen donderdag stond een gevecht tussen Amansio Paraschiv en Cristian Milea op het programma. Beide vechters hielden het de afgesproken 3 ronden vol, maar leken gelijk op te gaan.

Er werd besloten een extra ronde in te lassen, Milea kwam als winnaar uit de bus op de jury kaarten, zij het niet dat de eigenlijke winnaar Paraschiv behoorde te zijn. Er brak een flinke rel uit en werden beschuldigingen van matchfixing geuit, het team van Paraschiv ging direct in beroep.

Flinke schorsingen

Een panel dat onder andere bestond uit GLORY vechter Benny Adegbuyi oordeelde dat Paraschiv de winnaar behoorde te zijn. De promotor van het event schorste direct de aangestelde jury leden, ook de manager van Paraschiv en een teamlid werden voor een jaar geschorst.

LEES OOK: Kickboks legende Cro Cop getroffen door beroerte

De Nederlandse kickbokser Fabio Kwasi stond gepland te vechten op hetzelfde even, zijn tegenstander Bogdan Stoica trok zich echter voor de partij terug vanwege een handblessure.

Bekijk ook

ONE FC: ‘Toch geen rematch tussen Petrosyan en Petchmorakot’

Woensdag werd bekend gemaakt dat Giorgio Petrosyan en Petchmorrakot Petchyindee opnieuw zouden moeten vechten.

Nieky Holzken wil herziening titelgevecht tegen Regian Eersel

Vrijdag 17 mei nam Regian Eersel als eerste Nederlander bij ONE Championship de lichtgewicht wereldtitel mee naar huis.

ONE FC: Gevecht tussen Petrosyan en Petchyindee moet opnieuw

ONE Championship heeft een officiële evaluatie uitgevoerd van het controversiële gevecht tussen Giorgio Petrosyan en Petchmorrakot Petchyindee.

REGIO NIEUWS UITGELICHT