'Is Rico Verhoeven 30 januari überhaupt nog wel GLORY wereldkampioen'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘Is Rico Verhoeven 30 januari überhaupt nog wel GLORY wereldkampioen’

‘Is Rico Verhoeven 30 januari überhaupt nog wel GLORY wereldkampioen’

Vandaag kondigde GLORY Kickboxing het derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik aan. 30 januari 2021 zullen de twee topatleten strijden om de wereldtitel.

Bij de fans ontstond er wat commotie na de aankondiging. Is Rico Verhoeven op 30 januari nog wel officieel de zwaargewicht kampioen. De fans discussiëren er dan ook op forums en social media flink op los. Want volgens de reglementen van GLORY. Moet een kampioen zijn titel binnen een jaar verdedigen.

Fans bezorgd: 'Is de GLORY wereldtitel überhaupt nog wel van Rico Verhoeven'

Verhoeven deed zijn laatste titelverdediging op 21 december 2019. Tegen Badr Hari. De wedstrijd werd gestaakt wegens een blessure bij Badr. Verhoeven bleef de koning van het kickboksen. Dit in acht nemende. Zou technisch gezien zou Verhoeven dus voor 21 december 2020 zijn titel moeten hebben verdedigd.

Zo zegt ook het reglement van GLORY. Dit is nu niet het geval. En zou 30 januari 2021 de titel van Verhoeven dus eigenlijk technisch gezien. Ruim een maand ‘vacant’ zijn.

Geen spelt tussen te krijgen

,,De kampioen is verplicht zijn titel minstens één keer per jaar te verdedigen. Als er een officieel aanbod voor titelverdediging wordt gedaan. Als er inderdaad een officieel aanbod voor titelverdediging wordt gedaan. En de kampioen de titel niet binnen een jaar kan verdedigen. Kan deze vacant worden”, aldus het reglement.

https://www.glorykickboxing.com/rules#Ranking

Als we de regels letterlijk nemen staan zowel Verhoeven als Ben Saddik in januari op dezelfde lijn. Echter het woordje ‘kan’ in het reglement is vrij te interpreteren. Hoe GLORY dit intern geregeld heeft is niet bekend. Als eigenaar van het reglement kan de organisatie deze naar believen aanpassen. Op de site van GLORY Staat nog wel steeds het reglement als voorheen.

Bekijk ook

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Poep! UFC-ster Pimblett's stinkende zaakje met buren

KAK! UFC-ster Pimblett’s stinkende zaakje met de buren (video)

Hij belde aan om de situatie op te lossen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page