Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘Is Rico Verhoeven 30 januari überhaupt nog wel GLORY wereldkampioen’

‘Is Rico Verhoeven 30 januari überhaupt nog wel GLORY wereldkampioen’

Vandaag kondigde GLORY Kickboxing het derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik aan. 30 januari 2021 zullen de twee topatleten strijden om de wereldtitel.

Bij de fans ontstond er wat commotie na de aankondiging. Is Rico Verhoeven op 30 januari nog wel officieel de zwaargewicht kampioen. De fans discussiëren er dan ook op forums en social media flink op los. Want volgens de reglementen van GLORY. Moet een kampioen zijn titel binnen een jaar verdedigen.

Fans bezorgd: 'Is de GLORY wereldtitel überhaupt nog wel van Rico Verhoeven'

Verhoeven deed zijn laatste titelverdediging op 21 december 2019. Tegen Badr Hari. De wedstrijd werd gestaakt wegens een blessure bij Badr. Verhoeven bleef de koning van het kickboksen. Dit in acht nemende. Zou technisch gezien zou Verhoeven dus voor 21 december 2020 zijn titel moeten hebben verdedigd.

Zo zegt ook het reglement van GLORY. Dit is nu niet het geval. En zou 30 januari 2021 de titel van Verhoeven dus eigenlijk technisch gezien. Ruim een maand ‘vacant’ zijn.

Geen spelt tussen te krijgen

,,De kampioen is verplicht zijn titel minstens één keer per jaar te verdedigen. Als er een officieel aanbod voor titelverdediging wordt gedaan. Als er inderdaad een officieel aanbod voor titelverdediging wordt gedaan. En de kampioen de titel niet binnen een jaar kan verdedigen. Kan deze vacant worden”, aldus het reglement.

https://www.glorykickboxing.com/rules#Ranking

Als we de regels letterlijk nemen staan zowel Verhoeven als Ben Saddik in januari op dezelfde lijn. Echter het woordje ‘kan’ in het reglement is vrij te interpreteren. Hoe GLORY dit intern geregeld heeft is niet bekend. Als eigenaar van het reglement kan de organisatie deze naar believen aanpassen. Op de site van GLORY Staat nog wel steeds het reglement als voorheen.

Bekijk ook

Opgefokte Tyson Fury is er helemaal klaar mee

Tyson Fury is klaar met het thuiszitten. De bokskampioen is nu meer dan een jaar ...

‘Ik heb niets van Rico’s stoten gevoeld’: Rivaal niet onder de indruk

Tarik Khbabez stond vorige maand tegenover GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven. Khbabez die niet voor de ...

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page