Ex-George Clooney stapt kickboksring in: 'Alles voor de sport'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ex-George Clooney stapt kickboksring in: ‘Alles voor de sport’

Ex-George Clooney stapt kickboksring in: ‘Alles voor de sport’

Ex-George Clooney stapt kickboksring in: 'Alles voor de sport'

Elisabetta Canalis, voormalig vriendin van Hollywood-superster George Clooney zal morgen 18 juni haar kickboks debuut maken. Tijdens de persconferentie legde de showgirl uit dat haar beslissing te wijten is aan het gebrek aan aandacht van de Italiaanse media voor vechtsporten.

In Italië zijn alleen voetbal, F1 en MotoGP enorm populair dit is niet anders dan in ons land waar het kickboksen nog steeds niet breed geaccepteerd is, dit ondanks de inspanningen van topatleten zoals Rico Verhoeven.

Ondanks de aanwezigheid van vechters als Giorgio Petrosyan, Marvin Vettori en Joseph Lasiri in Italië is het zeer zeldzaam om nieuws over vechtsporten in de reguliere media te zien. Een uitzondering is helaas wanneer een misdaadzaak betrekking heeft op een voormalige vechter. Wat ook in ons land veelal het geval is.

Goed voor de sport

Canalis kondigde haar kickboksdebuut aan op “The night of kick and punch 12, black tie edition”, een evenement gepromoot door de voormalige WKA- en WPKC-wereldkampioen Angelo Valente. De showgirl neemt het op tegen Rachele Muratori, een jong model dat traint in de sportschool “Sempre Avanti”, een historisch vechtsport team in Bologna (in de buurt van Maranello, de geboorteplaats van Ferrari).

,,Ik ben erg blij om zoveel journalisten en fotografen hier vandaag te zien”, zei Canalis tijdens het persmoment. ,,Ik wilde in de ring komen om kickboksen te helpen meer media-aandacht te krijgen. Ik woon in Los Angeles en daarom weet ik hoeveel aandacht vechtsporten hebben in de Verenigde Staten.”

Inspiratie

,,Deze atleten verdienen het om landelijk bekend te worden, ook in Italië”. En de voormalige deelnemer aan Dancing with the Stars USA seizoen 13 kreeg haar zin. In een paar uur tijd publiceerden alle media (en we bedoelen eigenlijk allemaal) het nieuws met grote bekendheid, feliciteerden ze met het voormalige model en presenteerden haar als een inspiratie voor alle vrouwen.

Hoe dan ook, de kickboksfans, ook in Italië, zijn meer geïnteresseerd in de rest van de kaart die acht K1 Rules pro-wedstrijden bevat. Zes daarvan zijn 3 ronden van 3 minuten, de andere twee zijn 5×3 wereldtitels WAKO pro, beide nu vacant.

In de Bantam Weight-divisie zal de Italiaan Luca Cecchetti het opnemen tegen de Moldavische Maksim Kazaku en een andere Italiaan, Luca Grusovin, zal proberen de Feather Weight-riem te winnen door Tito Macias uit Spanje te verslaan.

The night of kick and punch 12, black tie editie volledige vechtkaart

K1 pro 3×3
Rode hoek: marta roveda
Blauwe hoek: giulia rao

K1 pro 3×3
Rode hoek: shakib alkadimi skalli
Blauwe hoek: marco peccarino

K1 pro 3×3
Rode hoek: georgische cimpeanu
Blauwe hoek: flavio perrone

Kickbokslamp 3×1’30’’
Rode hoek: elisabetta canalis
Blauwe hoek: rachele muratori

K1 pro 3×3
Rode hoek: fabrizio ruggiero
Blauwe hoek: tba

K1 pro 3×3
Rode hoek: andrea rigamonti
Blauwe hoek: andrea festa

Wako pro vacant veergewicht k1 wereldtitel 5×3
Rode hoek: luca grusovin
Blauwe hoek: tito machas

K1 pro 3×3
Rode hoek: argoub cherky
Blauwe hoek: abdourahamani diallo

Wako pro vacant bantamweight k1 wereldtitel 5×3
Rode hoek: luca cecchetti
Blauwe hoek: maxime kazacu

Bekijk ook

Kickboks titelgevecht afgelast na medisch onderzoek in Rome: Super Fights Tsunami

Kickboks titelgevecht afgelast na medisch onderzoek in Rome: Super Fights Tsunami

Het langverwachte hoofdevenement van Super Fights Tsunami in Rome, werd geannuleerd door de medische commissie. De lokale ster Mattia Faraoni zou het opnemen tegen de Australische, in het VK gevestigde Charles Joyner voor de vacante ISKA K1 Rules World-titel. Maar de wedstrijd werd na een medisch onderzoek afgelast vanwege een mogelijke hartaandoening bij de Italiaan.

Ware Kickboks Tsunami: 2 Wereldtitels op het spel

Met een buitengewone ceremonie voor het Colosseum in Rome is officieel begonnen met het aftellen voor SUPER FIGHTS TSUNAMI

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page