Ernesto Hoost sloopt rivaal: 'Echte oorlog in de ring' (video) Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Ernesto Hoost sloopt rivaal: 'Echte oorlog in de ring' (video)

Ernesto Hoost sloopt rivaal: 'Echte oorlog in de ring' (video)

Vandaag 25 jaar geleden vocht Ernesto Hoost tegen Mike Bernardo, in wat de enige echte ontmoeting was tussen deze twee K-1-legendes. Hoost won via knock-out van de Zuid-Afrikaan in de vierde ronde tijdens K-1 Braves '97 in Fukuoka, Japan.

Ernesto Hoost is wellicht de beste Surinaams-Nederlandse kickbokser ooit en boekte winst na winst in de hoogtijdagen van de K-1 in Japan. Vandaag is het 25 jarig jubileum van de topkickbokser zijn gevecht tegen Bernardo.

Echte oorlog

Bernardo was een Zuid-Afrikaanse kickbokser en bokser uit Kaapstad. Bernardo stond bekend als Beru-chan in Japan, waar hij sinds 1994 deelnam aan K-1 World GP's. Hij heeft opmerkelijke overwinningen behaald op Mirko Cro Cop, Andy Hug, Francisco Filho en Branko Cikatic.

Zijn gevecht met Hoost was de enige keer dat de twee elkaar troffen bij de K-1, de twee vochten een ware oorlog uit. Zonder twijfel zij de K-1 tijd en haar vechters de grondleggers voor het kickboksen zoals wij deze nu kennen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws