Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ernesto Hoost protégé Santino Verbeek: ‘Ik wil die wereldtitel bij ONE FC’

Ernesto Hoost protégé Santino Verbeek: ‘Ik wil die wereldtitel bij ONE FC’

Santino Verbeek is klaar om naam te maken in Azië, net als de legende die hem heeft gecoacht en begeleid, Ernesto Hoost.

De 24-jarige Nederlander is een van Ernesto “Mr. Perfect ‘Hoosts top leerlingen, hij te zien zijn bij zijn eerste ONE Championship optreden vrijdag, 6 september tegen Juan Cervantes in een weltergewicht kickboks wedstrijd tijdens ONE: IMMORTAL TRIUMPH in Vietnam. Verbeek is duidelijk wat hij wil en wat verwacht te gaan bewerkstelligen bij ONE.

“ONE Championship is nu de grootste ter wereld. Het is een grote kans, en nu gaat het echt beginnen in Vietnam. Ik heb één doel, en dat wordt de volgende wereldkampioen van ONE in de weltergewicht divisie te worden. ” Ambitieus is Verbeek zeker, hij werd al tweemaal wereldkampioen bij de WFL van Melvin Manhoef met een totaal vecht record van 36-14-3.

Succes formule

Ervaring in de ring genoeg dus voor Verbeek, hij treft de Engels man Juan Cervantes ook een doorgewinterde vechter die tevens zijn debuut maakt bij ONE. Toch is Verbeek er van overtuigd met de winst terug naar Nederland te komen. Verbeek traint al jaren onder leiding van K-1 kickboks legende Ernesto Hoost, in wat een succes formule is gebleken.

ZIE OOK >> Santino Verbeek tekent bij ONE FC

Verbeek maakt zich klaar om het op te nemen tegen ’s werelds beste bij ONE. De Nederlander is nog meer gemotiveerd door een naderende nieuwe aankomst in zijn familie: “Mijn vrouw is zwanger, ik word vader in november, en nu ga ik voor het eerst vechten in ONE, dus ik ben een gelukkig man!”

Bekijk ook

Nederlandse kickbokser in ‘9 minuten gevecht zonder jury’

De bekende Nederlands-Congolese kickbokser Chris Ngimbi, staat 27 oktober voor een grote uitdaging.

Gruwelijke armbreuk leidt tot zware knock-out (video)

Dat vechtsporten niet onderschat moeten worden, blijkt uit het Muaythai gevecht tussen de Thaise vechters Kingsanglek en Salatan.

Kickboks legende Peter Aerts: ‘Vriendjespolitiek bij GLORY’

Hij is een van de grootste kickboks legendes ter wereld, Peter Aerts en hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken als het om de sport gaat.