Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ernesto Hoost protégé Santino Verbeek: ‘Ik wil die wereldtitel bij ONE FC’

Ernesto Hoost protégé Santino Verbeek: ‘Ik wil die wereldtitel bij ONE FC’

Santino Verbeek is klaar om naam te maken in Azië, net als de legende die hem heeft gecoacht en begeleid, Ernesto Hoost.

De 24-jarige Nederlander is een van Ernesto “Mr. Perfect ‘Hoosts top leerlingen, hij te zien zijn bij zijn eerste ONE Championship optreden vrijdag, 6 september tegen Juan Cervantes in een weltergewicht kickboks wedstrijd tijdens ONE: IMMORTAL TRIUMPH in Vietnam. Verbeek is duidelijk wat hij wil en wat verwacht te gaan bewerkstelligen bij ONE.

“ONE Championship is nu de grootste ter wereld. Het is een grote kans, en nu gaat het echt beginnen in Vietnam. Ik heb één doel, en dat wordt de volgende wereldkampioen van ONE in de weltergewicht divisie te worden. ” Ambitieus is Verbeek zeker, hij werd al tweemaal wereldkampioen bij de WFL van Melvin Manhoef met een totaal vecht record van 36-14-3.

Succes formule

Ervaring in de ring genoeg dus voor Verbeek, hij treft de Engels man Juan Cervantes ook een doorgewinterde vechter die tevens zijn debuut maakt bij ONE. Toch is Verbeek er van overtuigd met de winst terug naar Nederland te komen. Verbeek traint al jaren onder leiding van K-1 kickboks legende Ernesto Hoost, in wat een succes formule is gebleken.

ZIE OOK >> Santino Verbeek tekent bij ONE FC

Verbeek maakt zich klaar om het op te nemen tegen ’s werelds beste bij ONE. De Nederlander is nog meer gemotiveerd door een naderende nieuwe aankomst in zijn familie: “Mijn vrouw is zwanger, ik word vader in november, en nu ga ik voor het eerst vechten in ONE, dus ik ben een gelukkig man!”

Bekijk ook

KOGELREGEN: Overvallers schieten bekende MMA-vechter neer

De MMA-vechter werd in een poging tot een overval in de borst geschoten. De overvallers ...

BREAKING: UFC kampioen Jon Jones doet afstand van titel

Jon Jones zegt dat hij de UFC Light Heavyweight-titel vacant stelt. Ook pleit hij voor ...

Jairzinho Rozenstruik einde zomer weer in actie bij de UFC

De Surinaamse UFC vechter Jairzinho Rozenstruik verwacht augustus of september weer in actie te komen. ...