Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ENFUSION VS GLORY: Wie wint de strijd om de kijker?

ENFUSION VS GLORY: Wie wint de strijd om de kijker?

ENFUSION VS GLORY: Wie pakt straks de meeste kijkers?

Het kickboksen in Nederland keert op grote schaal terug in oktober. Zowel Enfusion als GLORY Kickboxing staan geboekt in hetzelfde weekend.

GLORY Kickboxing kondigde aan in het weekend van 2 en 3 oktober met maar liefst twee events te komen. Concurrent Enfusion daarentegen had het weekend al langer op de rol staan als ook een op 9 oktober.

Enfusion lijkt GLORY een paar flinke stappen voor te zijn als het aankomt op het aankondigen van match-ups. Wat opvalt is dat zelfs voormalige GLORY kickboksers zoals Hesdy Gerges en een Kevin van Heeckeren in de ring staan bij Enfusion. Laatst genoemde maakt overigens zijn MMA-debuut.

Gaan we het wel redden

Van GLORY Kickboxing nog geen nieuws over wie tegen wie vecht. De tijd dringt en er wordt zelfs getwijfeld of GLORY het event wel van de grond krijgt. Wel is inmiddels bekend dat er gesprekken gaande zijn om een soort van K-1 format te introduceren. Maar hoe zit het met vergunningen en tv productie?

Kijken naar het event welke Enfusion houdt vanuit Alkmaar is voor de fans online mogelijk via een betaalde optie. GLORY events waren voorheen gratis te zien via Veronica, of dit weer het geval zal zijn is niet bekend. Of zal dit via een betaalde optie zijn?

Onduidelijkheid

Bronnen melden dat het contract tussen GLORY en UFC Fight pass die de betaalde optie  bood onder druk staat of zelfs al niet verlengd zou zijn. Dit is overigens niet bevestigd, media die contact zoeken met GLORY worden genegeerd of krijgen geen antwoord op vragen.

De hamvraag blijft wie pakt straks de kijkers Enfusion of GLORY. Via een betaalde optie online kijken zoals aangeboden wordt is niet echt verkeerd. Of je nu een ticket koopt voor een event of op afstand kijkt. In landen om ons heen is dit meer regel dan uitzondering. 

Bekijk ook

Emotionele zieke MMA-vechter Chimaev stopt: ‘Klote steroïden oorzaak’

Khamzat Chimaev stopt met MMA-vechten, de snel rijzende UFC-ster lijkt flink genekt te zijn door ...

Halsband tegen hersenletsel bij vechtsporters goedgekeurd (video)

CNN meldt dat een halsband, ontworpen om traumatisch hersenletsel te voorkomen, goedgekeurd is door de ...

Spuugzat: Glory kampioen Meksen is er helemaal klaar mee

Anissa Meksen de voormalige Superbantam gewicht kampioene bij GLORY Kickboxing, is er redelijk klaar mee. ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page