Enfusion kampioen Sarèl de Jong behoudt wereldtitel kickboksen Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Enfusion kampioen Sarèl de Jong behoudt wereldtitel kickboksen

Enfusion kampioen Sarèl de Jong behoudt wereldtitel kickboksen
Enfusion kampioen Sarèl de Jong behoudt wereldtitel kickboksen

Zaterdagavond slaagde Sarèl de Jong er in haar Enfusion wereldtitel kickboksen onder de 61 kg te behouden.

De Jong stond tegenover de Duitse Aylina Engel maar wist haar 61 kg titel te behouden. Ook heeft De Jong de 64 kg wereldtitel in handen bij de Enfusion. De organisatie is de eerste grote organisator die zowel afgelopen vrijdag als zaterdag een event hield na de coronacrisis.

Vrijdag stond het Enfusion ECE MMA Rookies toernooi op het prorgamma welke live werd uitgezonden evenals het event va zaterdag via internet stream. Na een stilstand van meer dan een halfjaar wist De Jong toch te imponeren. "Ik begon veel te rustig en werd door haar overrompeld’’, zegt de Jong tegen het Dagblad van Het Noorden.

Geen makkelijke wedstrijd

"Het was natuurlijk lang geleden dat ik in de ring had gestaan. Zij begon heel fel en het duurde even voordat bij mij de knop om ging. Ik moest echt wakker worden. Maar na de tweede ronde ging het een stuk beter. De laatste drie ronden waren dan ook voor mij, waardoor ik op punten heb gewonnen.’’

De 24-jarige de Jong vond het geen prettig gevecht tegen de Duitse. "Ik gaf steeds meer druk, maar zij pakte me doorlopend vast zodat ik niet verder kon vechten.’’ Maar toch kan de Jong de winst mee naar huis nemen. De aankomende tijd organiseert Enfusion nog een aantal events vanuit Alkmaar die live te volgen zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws