Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Enfusion 73: ‘Organisatie kroont opvolger Luis Tavares, Enriko Kehl wreekt zijn broer’

Enfusion 73: ‘Organisatie kroont opvolger Luis Tavares, Enriko Kehl wreekt zijn broer’

Endy Semeleer verrassend winnaar Enfusion Final 8 Abu Dhabi

Enfusion beleefde afgelopen weekend haar 73e editie in Oberhausen de kickboks organisatie bracht enkele hoogtepunten en maar liefst vier nieuwe kampioenen voort. Bovendien was Enriko Kehl in staat om de familie eer te herstellen tegen de Engelsman Jordan Watson.

In het tweede Super gevecht van de avond was het Enfusions vlaggenschip Tayfun Ozcan, die in staat was om de Roemeense Super Kombat vechter Amansio Paraschiv te verslaan, in wat een duel tussen twee kampioenen was.

Ozcan toonde zich technisch superieur en overleefde ook een goede tweede ronde van de Roemeen op weg naar een duidelijke puntenoverwinning en de volgende uitdaging.

Semeleer en Rigters halen titels op

De enige 22-jarige Endy Semeleer onttroonde in het hoofdgevecht de kampioen Aziz Kallah op punten. Kallah zette zoals altijd nestjes een clinch in, maar dat verdiende hem slechts één puntaftrek in de vierde ronde.

In termen van de reguliere technieken speelde Semeleer zijn jonge leeftijd geen en bracht de overwinning naar huis op routine. Het was een partij om van te smullen volgens een paar aanwezige fans.

Opvolger

Van een hogere klasse was Levi Rigters, die zich kon kwalificeren tegen Martin Pacas als de nieuwe zwaargewicht-kampioen. De jonge Nederlander verraste met een goede start tegen de ervaren Sloveense Martin Pacas, die wel in de late ronden het tempo liet toe nemen, maar te laat voor de titel. Rigters is daarmee de opvolger van Luis Tavares.

Enriko Kehl heeft wraak genomen tegen de Engelsman Jordan Watson voor de KO-nederlaag van zijn broer Juri vier jaar geleden. Hoewel de “Hurricane” de Engelsman niet op knock-out kon uitschakelen, koos hij voor het gevecht met push-kicks en goede combinaties.

Watson bleek een taaie tegenstander te zijn en hield vooral in de eerste ronde goed met, aan het eind van Kehl was niet alleen nauwkeuriger, maar ook meer actief en agressief, dat werd beloond met een overwinning.

Bekijk ook

Kickboksen: Luis Tavares in actie tijdens GLORY 66 Parijs

Het ziet er naar uit dat de vechtkaart voor GLORY 66 Parijs een aantal Nederlandse top kickboksers zal herbergen.

ONE FC Kickboksen: Tarik Khbabez treft Anderson Silva

De Marokkaans-Nederlandse zwaargewicht kickbokser Tarik Khbabez zal op 15 juni in Shanghai de ring in gaan.

ONE FC Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel terug in Nederland

Regian Eersel zette een top prestatie neer in Singapore vrijdag 17 mei, door kickboks legende Nieky Holzken te verslaan.

REGIO NIEUWS UITGELICHT