Eénarmige kickbokser tekent profcontract bij top organisatie Nieuws
Nieuws

Eénarmige kickbokser tekent profcontract bij top organisatie

Eénarmige kickbokser tekent profcontract bij top organisatie
Eénarmige kickbokser tekent profcontract bij top organisatie

Dat een beperking je niet hoeft tegen te houden om een professionele kickboks carrière te starten bewijst Jake Peacock.

Peacock die geboren werd met slechts één volledige arm tekende dinsdag een profcontract bij het Amerikaanse Lion Fight, een grote kickboks organisatie.

Lion Fight heeft ook enkele Nederlandse top kickboks en muaythai vechters in haar gelederen gehad zoals Jorina Baars en Regian Eersel, waarvan de laatst genoemde op 17 mei aanstaande in een titelgevecht staat bij ONE Championship, tegen ex GLORY Wereldkampioen Nieky Holzken.

Wilskracht overwint alles

"Ik had een prothese toen ik jong was, maar droeg het nooit omdat het in de weg zat. Ik was meer in staat om dingen zonder te doen. Ik vond letterlijk een manier om alles te doen zoals wedstrijdzwemmen, basketbal, rugby en kickboksen, "zegt Peacock.

LEES OOK > Eenarmige MMA-vechter krijgt herkansing

De weltergewicht vechter Peacock heeft een 1-0 professioneel record en is een inspirerende kracht geworden omdat hij met slechts één volledige arm vecht. Hij zal deze zomer zijn debuut gaan maken bij Lion Fight.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws