Dutch Open: Kickboks evenement met internationale uitstraling Nieuws
Nieuws

Dutch Open: Kickboks evenement met internationale uitstraling

Dutch Open: Kickboks evenement met internationale uitstraling
Dutch Open: Kickboks evenement met internationale uitstraling

Zaterdag 11 Mei vindt er in Geleen, Limburg een groots opgezet kickboks evenement plaats.

Roger Alken van de gelijknamige karate en kickboks school organiseert het event waar maar liefst 400 vechters aan deelnemen. Alken kwam op het idee om kampioenschappen met poulesysteem te organiseren uit zijn ruime ervaring met het wedstrijdkarate en sportdata. Hij verteld dan ook dat dit de eerste keer is dat een event van een degelijke omvang in Limburg plaatsvindt.

Alken organiseert al jaren de Impact kickboks gala's onder auspiciën van de vechtsport bond WFCA, die nu ook het event op 11 mei onder haar hoede heeft. Het event werkt met poules en categorieën zodat er uiteindelijk een echte winnaar overblijft, een vergelijkbaar systeem is het befaamde K-1.

Veel bekende namen

Er word in 4 ringen gestreden om de begeerde WFCA titel Open Nederlands Kickboxing Kampioen met de daarbij behorende prijs. Er doen gerenommeerde sportscholen mee zoals Hemmers Gym, Colosseum (beide bekend van de GLORY vechters), maar ook Oosterbaan Gym, Team Kraus en Team Beekwilder en vele meer.

Er zullen kickboks atleten uit Nederland Belgie en Duitsland aantreden, wat het event een internationaal tintje geeft. "De aanmeldingen gingen zeer snel, een teken dat er vraag is naar dit soort events en dat het kickboksen meer leeft dan ook, " zegt Alken. Publiek kan de gevechten aanschouwen in sportcentrum Glanerbrook, Sittard Geleen

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws