Duitse versie Badr vs Rico tijdens GLORY 69 Düsseldorf – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Duitse versie Badr vs Rico tijdens GLORY 69 Düsseldorf

Duitse versie Badr vs Rico tijdens GLORY 69 Düsseldorf

Duitse versie Badr vs Rico tijdens GLORY 69 Düsseldorf

Wie dacht dat alleen Nederland een strijd kent tussen twee kickboks grootheden heeft het mis.

In Duitsland is al jaren een vete gaande over het feit wie de beste zwaargewicht kickbokser is. Mo Abdallah en Michael Smolik zitten elkaar al jaren op de huid, maar tot een gevecht kwam het echter nooit, tot nu. Tijdens GLORY 69 welke plaatsvindt op 12 oktober in Düsseldorf, zullen beide zwaargewichten elkaar eindelijk treffen.

ZIE OOK>> Veel Nederlandse kickboksers de ring in tijdens GLORY Dusseldorf

Het vergelijk tussen Badr Hari en Rico Verhoeven de regerend wereldkampioen bij GLORY werd snel gemaakt. Met een Smolik die constant in de spotlights staat, Abdallah die zich meer op de achtergrond houdt. Smolik die als ex politie agent furore maakte als acteur, wordt beschouwd als de golden boy van media bedrijf SAT 1.

Langlopende vete

Maar even terug naar de vete. Jarenlang werd Smolik uitgedaagd door Abdallah (18-3, 5 KO). Abdallah beschuldigt Smolik ervan dat hij nog nooit tegen echt hoogwaardige kickboksers heeft gestaan in zijn kampioen wedstrijden en de vele overwinningen zouden geen waarde hebben, volgens Abdallah is Smolik een “nepkampioen”.

In de tussentijd is Smolik (31-0, 23 KO), recordhouder voor de snelste knock-out in kickboksen, met zijn debuut bij GLORY zal hij zeker niet voor minder gaan. Hij won ook diverse wereldtitels in kick en Thai boksen zoals WKU en verdedigde deze titels meerdere keren, soms zelfs gelijktijdig.

Groot geheim

Verschillende keren confronteerde Abdallah tegenstander Smolik, hetzij in YouTube-video’s of face-to-face, om de claim van Smolik te testen dat hij de beste kickboks zwaargewicht van Duitsland in de ring was, echter kwam het nooit tot een gevecht. De reden waarom, is waarschijnlijk voor altijd een geheim van de respectievelijke partijen.

Nu heeft marktleider GLORY het heft in eigen handen genomen en biedt een podium voor het haatduel. Voor Mohamed Abdallah is dit het derde gevecht bij GLORY, waar hij sinds 2017 onder contract staat. Eerder ging hij tegen de Nederlander D’Angelo Marshall knock-out.

Ontknoping nabij

Een jaar later had Abdallah ondertussen overwinningen gevierd en een zwaar bevochten toernooi in België gewonnen, waarbij hij terugkeerde naar de ring met een langlopend contract. Abdallah nam in december 2018 deel aan het GLORY 8-man zwaargewicht toernooi welke gewonnen werd door Jamal Ben Saddik.

Abdallah stond tegenover de machtige Braziliaan Guto Inocente tijdens het toernooi. Het bleek dat Abdallah niet alleen geblesseerd aan het gevecht begon, maar ook een pees in zijn voet scheurde, sindsdien was hij gestopt met vechten. Nu is de 25-jarige weer fit en wil hij Smolik dan eindelijk laten zien wie de beste is.

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page