Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Doping: Badr Hari eind maart de ring weer in?

Doping: Badr Hari eind maart de ring weer in?

Badr Hari doping misbruik

De door Nieuwsuur naar buiten gebrachte doping affaire bij GLORY Kickboxing houdt de gemoederen flink bezig. Lange schorsingen zouden boven het hoofd van de betrapte vechters hangen.

Vier Nederlandse kickboksers zouden zijn betrapt op dopinggebruik volgens Nieuwsuur, Badr Hari, Hesdy Gerges, Ariel Machado en Mladen Brestovac.

In feite zijn de enige Nederlanders in dit verhaal Badr en Gerges. De overige twee de Braziliaan Machado en de Kroaat Brestovac, bezitten beide niet de Nederlandse nationaliteit.

Lage straf

De geconstateerde doping overtredingen zijn inmiddels bijna een jaar geleden. Volgens bronnen die onze redactie benaderden zouden de opgelegde schorsingen wel eens mee kunnen vallen.

De gevolgen zouden per persoon kunnen verschillen. Voor zover bekend zou GLORY zelf de schorsingen mogen opleggen, de tuchtrechters zullen uitspraak doen maar als GLORY deze niet erkend kunnen de maatregelen mee vallen.

Fair play

“Als er daadwerkelijk bewijs is van valsspelen dan kan men er in feite niet onderuit een straf uit te delen, doet men dit niet dan vervalt de geloofwaardigheid wat schadelijk kan zijn voor het imago van GLORY,” zegt een bron.

Onze bron meld verder; “Vaak worden schorsingen met terugwerkende kracht uitgedeeld, dit doet de UFC ook. Dit is een trucje om vechters niet te lang uit de ring te houden. “

Snel de ring in

“In het geval van Badr Hari kan dit als volgt zijn, hij krijgt 12 maanden schorsing opgelegd ingaande vanaf het geconstateerde feit in maart vorig jaar. Dan zou hij in principe eind maart of begin april van dit jaar de ring weer in mogen. “

In het geval van Gerges zal een schorsing niet veel effect hebben, deze vecht inmiddels niet meer bij GLORY maar bij het Amerikaanse Bellator MMA.

Ismael Lazaar

Zowel de doping autoriteit en het ISR zijn er van overtuigd dat er flinke straffen moeten worden opgelegd, zoals in het geval van Ismael Lazaar. Deze viel door de mand na een doping test aan het einde van zijn gevecht met Rico Verhoeven.

LEES OOK: Ismael Lazaar betrapt op doping

Lazaar kreeg maar liefst een schorsing van vier jaar opgelegd, maar heeft inmiddels wel in het buitenland in de ring gestaan.

Bekijk ook

‘Ik leef alleen nog voor mezelf’: UFC-ster Khabib is klaar

Khabib Nurmagomedov spreekt vrijuit voor hoe zijn leven zal veranderen nu hij met pensioen is ...

Regball: Worstel-basketballen op z’n Russisch (video)

Nog nooit van Regball gehoord een combinatie van Basketbal en worstelen, dan heb je wat ...

GLORY zoekt tegenstander voor kampioen Rico Verhoeven

Rico Verhoeven is nog steeds ongeslagen als kampioen bij GLORY Kickboxing. Velen hebben getracht de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page