DOODSTEEK: 'Het Thaiboksen wordt langzaam uitgeroeid' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

DOODSTEEK: 'Het Thaiboksen wordt langzaam uitgeroeid'

DOODSTEEK: 'Het Thaiboksen wordt langzaam uitgeroeid'

Zorgwekkend nieuws uit Thailand het mekka van het Thaiboksen. Het Lumpinee Stadium zal definitief sluiten. Met de sluiting lijkt de eerster stap gezet de sport uit te roeien.

Verschillende bronnen bevestigen aan Boxemag dat het mythische Lumpinee Stadium, de historische tempel van Muay Thai, nooit zal heropenen. Het initiatief om de plaats definitief te sluiten zou deel uitmaken van de nieuwe militaire hervormingsplannen.

Alles dicht

Het Thaise leger heeft de touwtjes in het Muaythai beter bekend als Thaiboksen stevig in handen. Het stadion zal waarschijnlijk worden omgebouwd tot een sportontwikkelingscentrum. Lumpini zal niet de enige faciliteit zijn die wordt getroffen.

Meerdere sport accomodaties zullen worden omgevormd tot een commerciële onderneming. Het leger bereidt zich ook voor om 36 golfbanen om te vormen tot een commerciële onderneming.

Doodsteek voor het Thaiboksen

De heer Rangsit verantwoordelijk voor het Rangist Boxing Stadium, en daarom "concurrent" van Lumpini. Zou het als een kans kunnen zien. Maar hij weet dat als Lumpini sluit, iedereen in Muay Thai een probleem heeft en de sport zelf aan populariteit zal verliezen.

,,Buitenlanders houden van thaiboksen en het is een enorme bron van inkomsten. Als er geen thaiboksen meer is, hoeveel mensen op deze wereld zullen dan van Thailand weten? Dit is de doodsteek voor de sport", aldus Rangsit.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/kickboks-muay-thai-nieuws/glory-update-gokhan-saki-en-online-ppv-verkoop-record/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws