Dood 14-jarige kickbokser blijft een groot mysterie - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Dood 14-jarige kickbokser blijft een groot mysterie

Dood 14-jarige kickbokser blijft een groot mysterie

Dood 14-jarige kickbokser blijft een groot mysterie
Scott met zijn beide ouders (foto: social media)

De dood van een 14-jarige kickbokser die tijdens een titelgevecht is ingestort, is nog steeds niet verklaard, zegt de lijkschouwer

De Engelse kickboks kampioen Scott Marsden had dringend medische hulp nodig tijdens een Engels titelgevecht in Leeds, Marsden stierf in het ziekenhuis. De dood van een 14-jarige jongen in maart dit jaar is nog niet vastgesteld, zo heeft een onderzoek uitgewezen.

Scott Marsden, uit Sheffield, stierf in het ziekenhuis omringd door zijn familie nadat hij tijdens een titelgevecht in Leeds instortte. Tijdens een drie minuten durende hoorzitting zei lijkschouwer Jonathan Leach dat voorlopig medisch onderzoek heeft gemeld dat zijn dood ‘onverklaarbaar is in afwachting van verder onderzoek’.

Diep bedroefd

Na de dood van Scott bekritiseerde Jon Green, president van de World Kickboxing Association (WKA), de reactie van de hulpdiensten. “Al onze medewerkers hebben onvermoeibaar gewerkt om de patiënt de best mogelijke zorg te bieden en hem naar het ziekenhuis te vervoeren voor verdere behandeling,” luidt een verklaring van de Yorkshire Ambulance Service NHS Trust die de eerste hulp boden.

Het toernooi waar de 14-jarige vocht was niet gesanctioneerd, de British Kickboxing Council (BKC) heeft gezegd dat de tragedie heeft aangetoond dat de sport, die momenteel geen Brits bestuursorgaan heeft, regelgeving nodig heeft. Een woordvoerder van de bond zei: ‘De Britse Kickboxing Council is diep bedroefd door het plotselinge verlies van een ongelooflijk getalenteerde jonge atleet Scott Marsden.

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page