'Diefstal!' Kickbokser beroofd van winst in controversiële wedstrijd (video)
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘Diefstal!’ Kickbokser beroofd van winst in controversiële wedstrijd (video)

‘Diefstal!’ Kickbokser beroofd van winst in controversiële wedstrijd (video)

'Diefstal!' Kickbokser beroofd van winst in controversiële wedstrijd

Florin “Rambo” Lambagiu nam het op gisteren op tegen Cyril Benzaquen voor het ISKA World Light Heavyweight Championship in Grand Palais Éphémère in Parijs, Frankrijk. Lambagiu verloor de wedstrijd via een controversiële unaniem besluit. Het resultaat werd betwist door ISKA, die de Franse federatie hiervan de schuld geeft.

De Roemeense vechter Florin “Rambo” Lambagiu verloor de wedstrijd om de ISKA-wereldtitel in de categorie semi-zwaargewicht tegen de Fransman Cyril Benzaquene. In een wedstrijd die hij volledig domineerde. Het resultaat roept vragen op en veel woede bij de fans maar ook de ISKA. Ook de Roemeense pers spreekt er schande van.

Benzquene, wereldkampioen sinds 2015, kon de druk die Rambo vanaf de eerste seconde van de wedstrijd van 5 wedstrijden zette niet bijbenen. Aangemoedigd door meer dan 500 Roemenen in de hal domineerde Rambo het midden van de ring. Stapte naar voren en sloeg hard zo hard, waardoor de Fransman vaak in moeilijkheden kwam.

Niet te begrijpen

Uiteindelijk werd tot ieders verbazing een unanieme overwinning aangekondigd voor Benzaquene, 49-46, 49-48, 49-47 met een punten aftrek voor Lambagiu omdat deze een illegale stoot zou hebben uitgedeeld. Normaal gesproken worden dergelijke punten alleen tijdens de wedstrijd toegekend en alleen door de scheidsrechter.

In het gejoel van het publiek behield Benzaquene zijn titel. Direct na de wedstrijd vertelde de ISKA-vertegenwoordiger aan Lambagiu dat hij de echte winnaar was. De wedstrijd is een voorbeeld van velen als een vechter een thuiswedstrijd vecht. Het gebeurt vaker dat er dan het voordeel wordt gegeven aan de thuisvechter.

Bekijk ook

Joe Joyce sloopt Christian Hammer om zijn WBO en WBC-titels te behouden

Joe Joyce sloopt Christian Hammer om zijn WBO en WBC-titels te behouden

Joe Joyce stopte Christian Hammer in ronde 4 om zijn WBO internationale en WBC zilveren zwaargewicht titels te behouden.

Volkanovski blijft UFC-kampioen in heftig gevecht verslaat max holloway

Betaald in bloed! Volkanovski blijft UFC-kampioen in heftig gevecht

Alexander Volkanovski versloeg Max Holloway voor de derde keer.

Saai gevecht! UFC-kampioen Adesanya stelt titel veilig: Fans verlaten zaal

Saai gevecht! UFC-ster Adesanya stelt titel veilig: Fans verlaten zaal

Israel Adesanya en Jared Cannonier’s gevecht vandaag in Las Vegas was grotendeels een tactisch spelletje. ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page