Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Deur op slot: Engelse bond gaat mee in jeugdregels kickboksen

Deur op slot: Engelse bond gaat mee in jeugdregels kickboksen

Deur op slot: Engelse bond gaat mee in jeugdregels kickboksen

Het lijkt er op dat de regels in Engeland aangaande hoofdcontact bij de jeugd wordt aangescherpt.

Toen enige tijd geleden de Vechtsportautoriteit aankondigde en doorvoerde dat contact naar het hoofd bij kickboksen en Muaythai, onder de 16 jaar niet langer is toegestaan, kozen enkele jeugdige vechters ervoor om in Engeland te gaan vechten. Een aantal bonden staat dit nog gewoon toe in Engeland.

LEES OOK > Kickboks jeugdregels aangescherpt

Deze route lijkt nu voor een stuk te worden afgesloten, althans als wij het Facebook bericht van Peter Spensley, President van de WTKA vechtsport bond in Engeland mogen geloven. Via zijn persoonlijke Facebook pagina geeft Spensley aan, dat er veel verzoeken binnenkomen van jeugdvechters uit het buitenland (o.a. Nederland), om te mogen vechten.

Niet toegestaan

In Engeland hanteert men in het algemeen de jeugdregels niet zoals in Nederland, wel wordt er naar Nederlands voorbeeld geadviseerd voorzichtig te zijn. Spensley zegt dan ook: “Some crazy rules in junior Muay Thai at the moment so, my inbox is full of requests for all sorts. But sorry we are staying at where we are at and that is what we were advised no headcontact under the age of 16yrs. “

De boodschap is duidelijk bij de WTKA hoeft men niet aan te kloppen als men wil vechten met hoofdcontact. Dit is een flinke tegenvaller voor de voorstanders van het toestaan van contact naar het hoofd. Een van de argumenten daarvoor is dat de Nederlandse jeugdige kickboksers, aansluiting zouden missen met het buitenland.

Bekijk ook

Ismael Lazaar in beroep tegen jarenlange schorsing: Dit slaat nergens op!

Topkickbokser Ismael Lazaar populairder dan ooit

Foto: GLORY Sinds de opheffing van zijn eerdere opgelegde schorsing van 4-jaar is er flink ...

Topkickbokser Ismael Lazaar gaat de ring weer in

Na een lange afwezigheid zal voormalig Enfusion kickboxing

ARRESTATIEBEVEL: Ex-GLORY Kickbokser gezocht door de politie

De politie is op zoek