Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Deur op slot: Engelse bond gaat mee in jeugdregels kickboksen

Deur op slot: Engelse bond gaat mee in jeugdregels kickboksen

Deur op slot: Engelse bond gaat mee in jeugdregels kickboksen

Het lijkt er op dat de regels in Engeland aangaande hoofdcontact bij de jeugd wordt aangescherpt.

Toen enige tijd geleden de Vechtsportautoriteit aankondigde en doorvoerde dat contact naar het hoofd bij kickboksen en Muaythai, onder de 16 jaar niet langer is toegestaan, kozen enkele jeugdige vechters ervoor om in Engeland te gaan vechten. Een aantal bonden staat dit nog gewoon toe in Engeland.

LEES OOK > Kickboks jeugdregels aangescherpt

Deze route lijkt nu voor een stuk te worden afgesloten, althans als wij het Facebook bericht van Peter Spensley, President van de WTKA vechtsport bond in Engeland mogen geloven. Via zijn persoonlijke Facebook pagina geeft Spensley aan, dat er veel verzoeken binnenkomen van jeugdvechters uit het buitenland (o.a. Nederland), om te mogen vechten.

Niet toegestaan

In Engeland hanteert men in het algemeen de jeugdregels niet zoals in Nederland, wel wordt er naar Nederlands voorbeeld geadviseerd voorzichtig te zijn. Spensley zegt dan ook: “Some crazy rules in junior Muay Thai at the moment so, my inbox is full of requests for all sorts. But sorry we are staying at where we are at and that is what we were advised no headcontact under the age of 16yrs. “

De boodschap is duidelijk bij de WTKA hoeft men niet aan te kloppen als men wil vechten met hoofdcontact. Dit is een flinke tegenvaller voor de voorstanders van het toestaan van contact naar het hoofd. Een van de argumenten daarvoor is dat de Nederlandse jeugdige kickboksers, aansluiting zouden missen met het buitenland.

Bekijk ook

Cedric Doumbe: ‘Ik sla Murthel Groenhart knock-out’

Afgelopen week maakte GLORY Kickboxing bekend dat Cedric Doumbe en Murthel Groenhart elkaar wederom zullen treffen.

Rico Verhoeven: ‘Klaar of niet, ik kom er aan’

Het aftellen is begonnen voor wat het grootste gevecht in de vaderlandse kickboks geschiedenis wordt genoemd, Rico vs Badr.

Roel Mannaart verdedigt K-1 Kickboks wereldtitel in Japan

Vandaag maakte de K-1 WGP organisatie in Japan bekend, dat regerend K-1 zwaargewicht kampioen Roel Mannaart zijn titel zal verdedigen tegen de Engelsman Chris Bradford.