De Rico’s en Badr’s van de toekomst’: Promotor geeft onbekende vechters een podium
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / De Rico’s en Badr’s van de toekomst’: Promotor geeft onbekende vechters een podium

De Rico’s en Badr’s van de toekomst’: Promotor geeft onbekende vechters een podium

De Rico’s en Badr’s van de toekomst’: Promotor geeft onbekende vechters een podium

Atila Mert, de ‘bokszakman’ uit Eindhoven heeft sinds Maart 2022 zijn licentie als promotor via het  WMTA (World Muay Thai Association). Mert wil minstens drie keer per jaar vechtsportgala’s gaan organiseren. Hij hoop dit jaar nog (2022) zijn eerste gala te organiseren in Eindhoven.

Beter bekend als ‘de bokszakkenman’, is Mert leverancier van vechtsport artikelen, maar zeker ook als sponsor van veel talentvolle vechters en gala’s door heel Nederland. De manier waarop Mert straks zijn eigen gala’s gaat organiseren is uniek te noemen. Mert heeft een groot hart voor jong talent en voor vrij onbekende maar talentvolle vechters.

Visie

,,Veelal loopt deze laatste groep vaak partijen mis omdat ze niet voldoende kaarten kunnen verkopen voor bijvoorbeeld een B-partij”, zegt Mert tegen onze redactie. Het organiseren van een gala is vaak toch een zeer kostbare aangelegenheid en is het daarom van belang voor een promotor, dat er een vorm van zekerheid in zit.

Het eerste gala dat Mert zal organiseren is voornamelijk gericht op jeugd/N/C/B-klasse. Wel in de setting van een groot ‘A-gala’, zodat ook deze vechters dit mee kunnen maken. Omdat de gala’s  van de nieuwbakken promotor zullen worden gehouden zonder winstoogmerk, kunnen er andere dingen geprobeerd worden.

Nieuw talent

De bedoeling is om 3x per jaar een B-gala te organiseren, inclusief toernooien. ,,Hopelijk zal dit een springplank blijken te zijn voor nieuwe sterren. Overigens is de bedoeling om de entreeprijs laag te houden; lager dan wat er normaliter gerekend wordt bij grotere gala’s.

Het zal meer in lijn met een ’thuisgala’ liggen waarmee ook het sociale deel belangrijker is zodat ouders en bekenden ook aanwezig kunnen zijn, dit met het oog op alle verhogingen die er momenteel toch al zijn. “

Betaald vechten

“De bedoeling is dat op mijn gala’s er niet alleen prijzen zijn te winnen maar ook geldbedragen voor winnaars van een toernooi. Zowel C-, B- als N-vechters worden dan betaald om te vechten in het toernooi”, zegt Mert. Die ook van mening is dat de Rico Verhoeven’s en Badr Hari’s van de toekomst op dit gala’s hun kunsten zullen laten zien.

,,Stel dat een B-vechter drie partijen draait in een 8-manstoernooi, dan wordt hij drie keer betaald, plus ontvangt ie het prijzengeld als hij wint. Vecht je twee keer op een avond, dan krijg je twee keer betaald.”

“Het wordt tijd om aankomend vechttalent de ruimte en kansen te geven om zich als vechter te ontwikkelen. Een stukje compensatie in de vorm van prijzengeld mag daarbij niet ontbreken”, aldus een enthousiaste Mert.

Bekijk ook

Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld

Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld

Conor McGregor heeft opnieuw geïnvesteerd in de toekomst van het Ierse MMA.

Onderzoek naar illegale gokactiviteiten bij vechtsportbond

Geld verdienen met gokken op vechtsport is in ons land sinds kort legaal

‘Hij zal sterven!’ Ngannou gelooft dat Fury gevecht doorgaat

Het kan me niet echt schelen wat het zal zijn

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page