CONFLICT: Thaise overheid in actie tegen Muaythai bond IFMA Nieuws
Nieuws

CONFLICT: Thaise overheid in actie tegen Muaythai bond IFMA

CONFLICT: Thaise overheid in actie tegen Muaythai bond IFMA
CONFLICT: Thaise overheid in actie tegen Muaythai bond IFMA

Het conflict tussen de Thaise overheid en vechtsport bond IFMA lijkt te zijn opgewaaid.

De International Federation of Muaythai Amateur (IFMA), ligt overhoop met de Thaise overheid die op haar beurt zegt dat Thaiboksen (Muaythai) tot het erfgoed van het land behoort. De President van de Muaythai and Muayboran Sports Association (MTBSA), Prasalsit Srisak, meld dat er een brief uitgegaan is van de IFMA die de sport wereldwijd wil reguleren net als de FIFA doet bij het voetbal.

"MuayThai komt uit Thailand en tegenwoordig is MuayThai beroemd over de hele wereld, maar is MuayThai onder toezicht van de MuayThai Act 1999, samen met MuayThai Committee, Sport Authority of Thailand, Ministerie van Toerisme en Sport om Thai boksers, scheidsrechters te controleren, beschermen en registreren, "zegt Srisak op Facebook.

FIFA van het Thaiboksen

De Thaise regering lijkt niet gecharmeerd van de pogingen die de IFMA doet om het Muaythai onder haar te stellen. Zo is er een brief van het ministerie van Toerisme en Sport, aan de minister van Buitenlandse Zaken van Thailand gezonden, als tegenreactie op een eerder verzonden brief van de IFMA aan Thaise ambassades in diverse landen. Met de brief vraagt de IFMA medewerking om alle zaken rondom MuayThai door hen te laten reguleren, aldus Srisak.

CONFLICT: Thaise overheid in actie tegen Muaythai bond IFMA

Vanwege deze brief ontstond verwarring onder Thai boksers die dachten geen gevecht te kunnen krijgen in een ander land als ze geen toestemming van IFMA hadden. "De Thaise regering geeft nooit enige autoriteit aan een vereniging, bond of organisatie om het recht te hebben MuayThai te controleren of reguleren, omdat MuayThai niet tot slechts één vereniging of bond behoort," zegt Srisak.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws