BUITEN KICKBOKSEN NIET IDEAAL: 'Zonder eigen matje lig je op straat' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

BUITEN KICKBOKSEN NIET IDEAAL: 'Zonder eigen matje lig je op straat'

BUITEN KICKBOKSEN NIET IDEAAL: 'Zonder eigen matje lig je op straat'
BUITEN KICKBOKSEN NIET IDEAAL: 'Zonder eigen matje lig je op straat'

Er mag weer gesport worden en veel sportscholen zetten hun training materialen buiten neer. Constructies om bokszakken op te hangen worden bedacht, maar toch is het niet optimaal.

Bij contactsporten zoals kickboksen horen ook conditie oefeningen en het versterken van spiergroepen zoals de buikspieren. De meeste sportscholen hebben zachte matten waarop getraind wordt, buiten is dit anders.

Op de koude stenen

"Ik heb nu een paar buiten lessen kickboksen gevolgd, eerst ging dat lekker met bokszak training. Maar ik had geen eigen matje mee en moest buikspieroefeningen doen, dus lag ik op de straat tegels. Ik had er de volgende dag flink last van," zegt een klagende sporter.

"De sportschool had niet aangegeven dat ik een matje mee moest nemen. Ook moesten wij opdrukken met onze bokshandschoenen aan. Nou je begrijpt dat dit bevorderlijk was voor mijn dure handschoenen. Ik heb dat dan ook niet gedaan. "

Thuis trainen

Toch zijn er veel sportscholen die alleen de basis trainen op de zak met stoot en traptechnieken. "Buikspieren en opdrukken kunnen ze ook thuis, ik vindt het overigens wel raar als je leerlingen zonder matje op de grond laat liggen. Daar zorg je toch voor als gym,"zegt een sportschoolhouder.

"Domme zuinigheid, ik snap dat je niet alles naar buiten wilt gooien maar een matje om op de grond oefeningen te doen kost geen fluit. " Er wordt dan ook uitgekeken naar de datum dat er weer binnen getraind mag worden." Ik kan niet wachten om weer binnen te trainen. Buiten is leuk maar nu is het nog mooi weer. Onze gym heeft geen overkapping en ik zie mezelf niet in de regen staan. "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws