BUITEN KICKBOKSEN NIET IDEAAL: 'Zonder eigen matje lig je op straat'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / BUITEN KICKBOKSEN NIET IDEAAL: ‘Zonder eigen matje lig je op straat’

BUITEN KICKBOKSEN NIET IDEAAL: ‘Zonder eigen matje lig je op straat’

BUITEN KICKBOKSEN NIET IDEAAL: 'Zonder eigen matje lig je op straat'
Foto John Fornander via Unsplash

Er mag weer gesport worden en veel sportscholen zetten hun training materialen buiten neer. Constructies om bokszakken op te hangen worden bedacht, maar toch is het niet optimaal.

Bij contactsporten zoals kickboksen horen ook conditie oefeningen en het versterken van spiergroepen zoals de buikspieren. De meeste sportscholen hebben zachte matten waarop getraind wordt, buiten is dit anders.

Op de koude stenen

“Ik heb nu een paar buiten lessen kickboksen gevolgd, eerst ging dat lekker met bokszak training. Maar ik had geen eigen matje mee en moest buikspieroefeningen doen, dus lag ik op de straat tegels. Ik had er de volgende dag flink last van,” zegt een klagende sporter.

“De sportschool had niet aangegeven dat ik een matje mee moest nemen. Ook moesten wij opdrukken met onze bokshandschoenen aan. Nou je begrijpt dat dit bevorderlijk was voor mijn dure handschoenen. Ik heb dat dan ook niet gedaan. “

Thuis trainen

Toch zijn er veel sportscholen die alleen de basis trainen op de zak met stoot en traptechnieken. “Buikspieren en opdrukken kunnen ze ook thuis, ik vindt het overigens wel raar als je leerlingen zonder matje op de grond laat liggen. Daar zorg je toch voor als gym,”zegt een sportschoolhouder.

“Domme zuinigheid, ik snap dat je niet alles naar buiten wilt gooien maar een matje om op de grond oefeningen te doen kost geen fluit. ” Er wordt dan ook uitgekeken naar de datum dat er weer binnen getraind mag worden.” Ik kan niet wachten om weer binnen te trainen. Buiten is leuk maar nu is het nog mooi weer. Onze gym heeft geen overkapping en ik zie mezelf niet in de regen staan. “

Bekijk ook

Pereira vocht tegen Adesanya met geheim gehouden blessure

Pereira vocht tegen Adesanya met geheim gehouden blessure

Pereira wilde niet dat de blessure uitlekte

'Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

‘Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

Na zijn gewonnen wedstrijd daagde hij Conor McGregor uit.

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page