Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Brown Pinas: ‘Ik had een voorspellende droom over ONE Championship’

Brown Pinas: ‘Ik had een voorspellende droom over ONE Championship’

VIDEO | ONE Championship: Warriors Dream: Brown Pinas verpletterd tegenstander

Afgelopen weekend tijdens zijn partij op ONE: Warriors Dream versloeg Brown Pinas zijn tegenstander met een snoeiharde knock-out. Een elleboog was teveel voor Yohann Drai die op hardhandige wijze met de kracht van Pinas kennis maakte.

Wij spraken Brown over zijn partij en zijn aansluiting bij ONE Championship, het blijkt dat hij al een visioen had gehad over zijn toetreding toe de organisatie. “Ik had een paar geleden een voorspellende droom dat ik Muaythai zou vechten in een kooi, en bij ONE werd die droom werkelijkheid. ” Zegt Pinas.

Tijdens het gevecht tegen Drai was duidelijk te zien dat Pinas in het voordeel was, echter bood Drai flink tegenstand. “Ik had best wel even moeite met Yohann, echter liet hij een gat vallen en daar kon ik gebruik van maken. Ik plaatste mijn elleboog precies zoals ik getraind had, en hij ging neer. ” De droom van Pinas bleek dus uitgekomen.

Ziekenhuis

Na de partij lag Drai nog flink uitgeteld op het canvas; “Ik liep naar hem toe om te zien hoe het met hem ging, echter kon ik maar half zijn gezicht zien. Er zaten een aantal mensen van zijn team om hem heen. Ik hoorde later van de manager bij ONE dat hij zelfs naar het ziekenhuis moest. Maar gelukkig gaat het goed met hem. ” Vervolgt Pinas.

Brown Pinas traint in de sportschool in Den Haag vaak op het geruiken van de elleboog, een van de meest geduchte en effectieve wapens in het Muaythai. “Als ik train dan houdt ik mij vanzelfsprekend in, ik wil mijn training partner niet verwonden. Maar in een wedstrijd ga ik er vol voor. ”

Top vechters

In Nederland zijn nog twee top Muaythai vechters, Regian Eersel die veel succes boekt bij Lion Fight, en mede ONE collega Sergio Wielzen. “Wij trainen vaak samen met elkaar, en met Regian kan ik altijd lekker hard sparren, zo blijf je goed in je ritme voor een partij. We hebben allen een groot respect naar elkaar, en dat merk je in de gym, maar ook daarbuiten. ”

Op de vraag wat er zo speciaal is aan ONE Championship is Pinas duidelijk. “Ze behandelen je daar letterlijk als een ster, het begint al met het afhalen van het vliegveld. Je wordt flink in de watten gelegd tijdens het hele verblijf. Ik heb dat nog niet bij een andere vechtsport organisatie zo gezien als bij ONE. ”

Doel

Op de vraag wanneer hij weer te bewonderen is bij ONE zegt Pinas: “Ik weet nog niet precies wanneer mijn volgende partij is, maar zeker is niet dit jaar. Ik sta wel altijd klaar om te vechten en het maakt mij niet uit tegen wie. Mijn doel is om goed te blijven presteren bij ONE daarna zie ik wel weer. ”

Een ding is zeker Pinas liet een meer dan goede indruk achter in zijn laatste partij, en het zal zeker niet de laatste keer zijn. De fans zien in ieder geval uit naar zijn volgende optreden.

 

Bekijk ook

ONE FC Kickboksen: Tarik Khbabez treft Anderson Silva

De Marokkaans-Nederlandse zwaargewicht kickbokser Tarik Khbabez zal op 15 juni in Shanghai de ring in gaan.

ONE FC Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel terug in Nederland

Regian Eersel zette een top prestatie neer in Singapore vrijdag 17 mei, door kickboks legende Nieky Holzken te verslaan.

GLORY 66 Parijs: Mohammed Jaraya vs Stoyan Koprivlenski

Op 22 juni 2019 staat GLORY 66 Parijs gepland, over de fightcard is nog niet veel bekend.

REGIO NIEUWS UITGELICHT