BREAKING: GLORY 76 BADR VS BENNY UITGESTELD
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / BREAKING: GLORY 76 BADR VS BENNY UITGESTELD

BREAKING: GLORY 76 BADR VS BENNY UITGESTELD

BREAKING: GLORY 76 BADR VS BENNY UITGESTELD

GLORY 76 BADR VS BENNY is uitgesteld zo maakt de organisatie vandaag bekend via een persbericht. Badr Hari is positief getest op covid-19.

Vandaag werd bekend dat Badr Hari positief heeft getest op het coronavirus. Hari zou het in de headliner van het event opnemen tegen Benjamin Adegbuyi. In het belang de eigen gezondheid van Hari en van de andere vechters en begeleidende staf zal GLORY het event tot nader orde uitstellen.

Hari zit momenteel in thuisquarantaine en herstelt naar omstandigheden goed. GLORY geeft hem de gelegenheid om volledig te herstellen en vervolgens zijn trainingsschema richting het gevecht weer op te pakken. Daarnaast zit Hari’s trainingspartner en deelnemer aan het vierpersoons toernooi Antonio Plazibat, volgens de aanbevolen veiligheidsmaatregelen, eveneens in thuisquarantaine.

Balen

Scott Rudmann, uitvoerend vice-voorzitter GLORY: “Het is enorm balen want Badr, zijn trainers en zijn omgeving hebben er alles aan gedaan om besmetting te voorkomen. Hij was volop in training op weg naar de ring. Zijn gezondheid en herstel zijn natuurlijk het belangrijkste.”

Rudmann vervolgt: “Ook maakte de Nederlandse regering vorige week bekend dat alle sportcompetities in Nederland behalve het profvoetbal zijn stilgelegd. Reizen naar een ander land voor het G76-evenement brengt extra logistieke risico’s voor atleten en hun teams met zich mee waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. Dat zullen we dus ook doen.”

Veiligheid boven alles

“We kunnen de gezondheid van de 14 atleten en hun teams die zouden deelnemen niet op het spel zetten, noch van de GLORY-medewerkers die het event zouden produceren. Daarom hebben we besloten om het evenement uit te stellen. We raden al onze atleten aan om de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus op te blijven volgen en extra voorzichtig te zijn in voorbereiding op hun wedstrijd. We zullen zo snel mogelijk een nieuwe datum aankondigen”, aldus Rudmann.

Badr Hari voelt zich gesteund door zijn omgeving: “Dit is ontzettend vervelend, ook voor GLORY en voor de andere vechters. En zeker ook voor alle fans die enorm uitkijken naar dit event. Ik voel hun support, zij sterken me in mijn herstel. Een goede gezondheid is en blijft het belangrijkste dat er is. Ondanks het feit dat we de maatregelen streng na hebben geleefd, kon dit toch gebeuren. Dat toont maar weer aan hoe serieus we het virus moeten nemen.”

Bekijk ook

'Overal bloed!' Heftig gevecht opent MMA-event in Polen

‘Overal bloed!’ Heftig gevecht opent MMA-event in Polen

Het was een geweldige gala-opener van MMA Attack in Polen vanavond,

Kung Fu meester krijgt klappen van kooivechter! 'Opschepper'

Kung Fu meester geklapt door kooivechter! ‘Opscheppen afgestraft’ (video)

Deze zouden niet kunnen vechten

Angstige bokser vergeet te boksen! Scheids doet het voor

Angstige bokser vergeet te boksen! Scheids doet het voor (video)

Makali Mawe deelde geen stoot uit

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page