Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Boksen voor je leven: Nederlandse Boksers in de 2e wereldoorlog

Boksen voor je leven: Nederlandse Boksers in de 2e wereldoorlog

Veel boksers, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, waren van Joodse komaf.

De eerste knokploegen tegen de nazi’s bestonden uit Joodse boksers. In de arme Joodse wijken was spierkracht een van de manieren om je staande te houden. Andere Tijden Sport besteed hier zaterdag 4 mei, 22.40 uur, NPO 1 aandacht aan.

De Joodse Ben Bril was een van de bekendste boksers. Al vijf jaar voordat het verplicht werd door de Duitse bezetter, bokste hij met een Davidster op zijn broek. Om die er, uit trots over zijn afkomst, nooit meer af te halen.

Concentratiekamp

Hij overleefde kamp Westerbork en Bergen-Belsen, nadat hij was verraden door Sam Olij met wie hij in 1928 nog gebroederlijk in het Olympisch team zat.

Bijna 75 jaar later duikt de 33-jarige Joodse profbokser Barry Groenteman in het verleden van de hoogtijdagen van het Joodse boksen en van zijn illustere voorganger Ben Bril.

Bekijk ook

Kickbokser Giorgio Petrosyan pakt 1 miljoen in ONE FC toernooi

Vandaag tijdens het 100ste kickboks event van ONE Championship, pakte Giorgio Petrosyan met zijn winst op tegenstander Samy Sana 1 miljoen dollar.

Enfusion kampioen Tayfun Ozcan: ‘Ik wil de GLORY titel van Marat Grigorian’

Zaterdagavond prolongeerde GLORY lichtgewicht kampioen Marat Grigorian in Düsseldorf zijn wereldtitel tegen Tyjani Beztati.

Zorgen om Rico Verhoeven: Wordt er nog wel getraind?

Op 21 december staat Rico Verhoeven in de ring tegen Badr Hari in het Gelredome te Arnhem.