Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Bekende kickbokser krijgt ‘verbod’ om te vechten

Bekende kickbokser krijgt ‘verbod’ om te vechten

Bigfoot Silva (R) tijdens zijn gevecht met Rico Verhoeven (L)

Dat een vechter tussen verschillende organisaties pendelt betekent niet dat deze gevrijwaard is van sancties.

Zo meld KickboxingZ dat de Braziliaanse kickboks veteraan Antonio “Bigfoot” Silva, die onder medische schorsing staat een verbod heeft gekregen, om te vechten in zijn geplande wedstrijd op 30 november tijdens de Kickboxing & MMA World Cup, Nieuw-Zeeland.

Silva was gepland om de Franse kickboks-veteraan Tony Gregory in een WKN-titelgevecht tijdens het evenement onder ogen te zien. Hij werd van de kaart verwijderd nadat de promotors hoorden dat hij een medische schorsing had, dit na een knockout verlies in een blote vuist bokswedstrijd.

Rico Verhoeven

Silva werd door collega UFC-veteraan Gabriel Gonzaga op BKFC 8 in slaap gebracht en is medisch geschorst tot 18 december door de Florida State Boxing Commission.

ZIE OOK >> Bigfoot Silva verliest van Rico Verhoeven

In 2017 werd Silva geconfronteerd met GLORY zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven in een niet-titel gevecht op GLORY 47 in oktober 2017. Rico versloeg de Braziliaanse reus via de tweede ronde TKO.

Bekijk ook

NOOIT TE OUD: 58-jarige kickbokser wint wedstrijd op knock-out

Dat je nooit te oud bent om te gaan kickboksen bewijst de 58-jarige Laura Lee Jones, zij wist haar jaren jongere tegenstander te verslaan op knock-out.

Goed nieuws voor geopereerde kickbokser Robbie Hageman

Robbie Hageman: ‘Ik had op de vechtkaart Rico vs. Badr moeten staan’

Hij werd wegens gezondheid problemen gedwongen te stoppen met vechten voor GLORY kickboxing, Robbie Hageman.

Kickbokser loopt €10.000 en titel mis: ‘Ik voel me bestolen’

Tijdens het zwaar bevochten 8-mans kickboks toernooi 'King of the Ring Enfusion rookies” op 30 november, liep niet alles zoals verwacht.