Bekende kickbokser durft de ring niet meer in: 'Te gevaarlijk'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Bekende kickbokser durft de ring niet meer in: ‘Te gevaarlijk’

Bekende kickbokser durft de ring niet meer in: ‘Te gevaarlijk’

Bekende kickbokser durft de ring niet meer in: 'Te eng'

Sage Northcutt, de bekende Amerikaanse kickbokser heeft een aantal gevechten geweigerd. zo maakte ONE Championship baas Chatri Sityodtong bekend. Northcutt werd in zin laatste wedstrijd ernstig geblesseerd.

De angst zit er goed in bij Nothcutt die in 2019 dusdanig gewond raakte dat hij maanden lang uit de roulaite was. Het was Cosmo Alexandre die de Amerikaan bruut KO sloeg en onder andere diens kaak en oogkas brak. Northcutt moest destijds lange tijd in Singapore blijven en dat wil hij voorlopig voorkomen.

Sityodtong zegt dat Northcutt recentelijk gevechten weigerde tegen Eddie Saygid en Shinya Aoki. Ook een gevecht tegen Eduard Folayang zag de Amerikaan niet zitten. Wel hoopt Sityodtong die een groot fan is van Northcutt dat deze snel de ring in gaat.

Hoop vervlogen

,,In het laatste gevecht van Sage bevond hij zich fysiek op een zeer enge plek door zijn blessure, en in een vreemd land”, zegt Uriah Faber UFC-vechter en goede vriend van Northcutt. ,,Door een sterk medisch team en zorg had zijn herstel heel anders kunnen zijn. Hopen dat hij snel mee kan doen.”

Northcutt had destijds flink wat commentaar op de medisch zorg die hij kreeg in Singapore. Het lijkt er op dat de Amerikaan er niet zo happig op is om in het land een gevecht aan te gaan. Sityodtong meldde ook dat legende Eddie Alvarez een aantal gevechten afwees.

ONE had zowel Northcutt als Alvarez graag op haar jubileum evenement ONE X gezien die dit weekend plaatsvindt. Nederlander Nieky Holzken vecht bij ONE X in een Muaythai gevecht tegen een beruchte tegenstander.

Bekijk ook

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Joshua vs Fury officieel afgelast! 'Promotor pissed off'

Joshua vs Fury officieel afgelast! ‘Promotor pissed off’

Tyson Fury vs Anthony Joshua wedstrijd officieel in de prullenbak is beland

'Bekfist op je smoel!' Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

‘Bekfist op je smoel!’ Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

Een backfist is een geducht wapen in veel vechtsporten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page