Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Baltic Cup Thaiboksen: Quinty Klein Gotink en Cheyenne Aldus zetten ‘topprestatie’ neer

Baltic Cup Thaiboksen: Quinty Klein Gotink en Cheyenne Aldus zetten ‘topprestatie’ neer

Tijdens de internationale Baltic Cup Muay Thai in Vilnius Litouwen afgelopen weekend, pakten zowel Quinty Klein Gotink en Cheyenne Aldus een gouden medaille.

Baltic Open Muaythai word jaarlijks georganiseerd door de Litouwse Muaythai Federatie die net als MON aangesloten is bij de IFMA. De Baltic Cup is een IFMA toernooi met Olympische regels en als voorbereiding voor WK voor jeugd in Turkije dit jaar september en voor het WK voor elite senioren in Bangkok in juli dit jaar!

Voorzitter van de M.O.N. en Muaythai legende Duran Ebren berichte ons van de top prestaties van beide jeugdige vechters. Het toernooi in Litouwen vond plaats op Olympische regels.

Harde strijd

Quinty Klein Gotink (12 jaar) wist in de finale sterke Engelse tegenstander te verslaan, in de kwart finale moest ze het eerst opnemen tegen de bekende Muaythai atlete Chloe Black, die zij overtuigend wist te verslaan. De partijen vonden plaats op -42 kg.

Voor Cheyenne Aldus (12 jaar), -40 kg was dit het tweede grote internationale toernooi wedstrijd, eerder wist zij in Antalya, Turkije ook goud te winnen. Vanuit Litouwen neemt zij nu ook goud mee naar huis.

Groot deelnemers veld

Dit jaar hebben 17 landen deelgenomen aan deze Open Baltische Kampioenschappen.

Bekijk ook

Kickboks clash: Fabio Kwasi treft Bogdan Stoica

Kampioen vs kampioen: Fabio Kwasi treft Bogdan Stoica

Op donderdag 28 februari 2019 tijdens “Oss Fighters 03” wordt het Kampioen tegen kampioen. Die ...

Radeloze kickbokser smeekt Bellator: “laat mij vechten”

Dat kickboksers smeken om te mogen vechten is niet een alledaagse gebeurtenis. Dat zij lief ...

Nederlandse kickboksers in actie op 8-man toernooi Estland

Dit weekend staan twee Nederlandse kickboksers in de ring tijdens een 8-man toernooi in Estland. ...