Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Baltic Cup Thaiboksen: Quinty Klein Gotink en Cheyenne Aldus zetten ‘topprestatie’ neer

Baltic Cup Thaiboksen: Quinty Klein Gotink en Cheyenne Aldus zetten ‘topprestatie’ neer

Tijdens de internationale Baltic Cup Muay Thai in Vilnius Litouwen afgelopen weekend, pakten zowel Quinty Klein Gotink en Cheyenne Aldus een gouden medaille.

Baltic Open Muaythai word jaarlijks georganiseerd door de Litouwse Muaythai Federatie die net als MON aangesloten is bij de IFMA. De Baltic Cup is een IFMA toernooi met Olympische regels en als voorbereiding voor WK voor jeugd in Turkije dit jaar september en voor het WK voor elite senioren in Bangkok in juli dit jaar!

Voorzitter van de M.O.N. en Muaythai legende Duran Ebren berichte ons van de top prestaties van beide jeugdige vechters. Het toernooi in Litouwen vond plaats op Olympische regels.

Harde strijd

Quinty Klein Gotink (12 jaar) wist in de finale sterke Engelse tegenstander te verslaan, in de kwart finale moest ze het eerst opnemen tegen de bekende Muaythai atlete Chloe Black, die zij overtuigend wist te verslaan. De partijen vonden plaats op -42 kg.

Voor Cheyenne Aldus (12 jaar), -40 kg was dit het tweede grote internationale toernooi wedstrijd, eerder wist zij in Antalya, Turkije ook goud te winnen. Vanuit Litouwen neemt zij nu ook goud mee naar huis.

Groot deelnemers veld

Dit jaar hebben 17 landen deelgenomen aan deze Open Baltische Kampioenschappen.

Bekijk ook

Ex-GLORY kickbokser Robbie Hageman traint reusachtige vechter

Hij moest noodgedwongen stoppen met professioneel kickboksen, Robbie Hageman.

Ulrik Bokeme tekent bij GLORY Kickboxing

De afgelopen periode heeft GLORY Kickboxing een aantal kickboksers aan haar vechters stal toegevoegd, de nieuwst aanwinst in Ulrik Bokeme.

Kickbokser Ilias Bulaid tekent contract bij WLF (Wu Lin Feng)

Ilias Bulaid in actie tijdens Enfusion kickboks debuut China

Op 31 augustus maakt de snel groeiende vechtsport organisatie van Nederlandse bodem Enfusion, zijn debuut in China.