Badr vs Overeem in 2022: 'Het gevecht om te maken'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Badr vs Overeem in 2022: ‘Het gevecht om te maken’

Badr vs Overeem in 2022: ‘Het gevecht om te maken’

Badr Hari en Alistair Overeem stonden twee keer tegenover elkaar, in 2008 en 2009. Beide topatleten staan nu onder contract bij Glory en een derde gevecht zou wel eens flink wat spektakel kunnen opleveren.

Tijdens hun eerste ontmoeting in 2008 tijdens Dynamite in Saitama, Japan was het Overeem die de winst behaalde op Badr met een knock-out in de eerste ronde. Een jaar later in 2009 tijdens de K-1 World Grand Prix 2009 Finale was het Badr die zegevierde via TKO nadat Overeem twee keer neergegaan was.

Datum en locatie

Badr verloor dit jaar via ‘KO’ van de Pool Arkadiusz Wrzosek die vriend en vijand verraste door met een hoge trap de kickbokslegende uit te schakelen. Badr stond voor op de scorekaarten maar een knock-out ligt altijd op de loer. Overeem daarentegen kwam niet in actie, de UFC-legende was gepland voor een titelgevecht tegen kampioen Rico Verhoeven maar moest afzeggen vanwege een blessure (lees verder onder video).

Een derde gevecht tussen Badr en Overeem zou de 1-1 stand kunnen oplossen. Fans zouden een gevecht dan ook zeker willen zien. Glory kondigde aan in februari met een evenement te komen. Echter heeft de organisatie nog geen aankondiging gedaan van een definitieve datum, de huidige lockdown tot 14 januari maakt organiseren überhaupt nog onzeker.

Bekijk ook

Dove MMA-vechter daagt Conor McGregor uit: Wil vechten bij UFC

De 27-jarige MMA-vechter is doof vanaf zijn geboorte

‘Zo wil je niet winnen!’ UFC-gevecht eindigt door heftige blessure (video)

Echter had de Pool de wedstrijd niet op deze manier willen winnen.

‘Einde verhaal!’ Bokser ‘KO’ ringtouwen in gemept (video)

Het gevecht welke werd gehouden in de Topsporthal Vlaanderen kende een bruut einde.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page