Badr Hari: 'Bloed, zweet en tranen op weg naar de troon' Nieuws
Nieuws

Badr Hari: 'Bloed, zweet en tranen op weg naar de troon'

Badr Hari: 'Bloed, zweet en tranen op weg naar de troon'

Badr Hari is klaar om de troon bij Glory Kickboxing te claimen. Op 17 juli staat de kickbokslegende tegenover de Pool Arkadiusz Wrzosek. Na zijn laatste verloren wedstrijd in december vorig jaar is Badr klaar om terug te komen, maar niet zonder slag of stoot.

Zoals het een topsporter vergaat is het een spel van winnen en verliezen, dit is iets wat de Marokkaans-Nederlandse topsporter maar al te goed weet. Critici vergruisde Badr na zijn verlies tegen Benjamin Adegbuyi, hij zou het niet meer in zich hebben en beter stoppen. Dat laatste is iets wat niet voorkomt in het woordenboek van de topatleet.

Niet zonder slag of stoot

Een verlies kan een sporter beter maken, sterker en vastberadener en dat is precies zoals Badr het zelf ziet. ,,Een nederlaag is alleen bitter voor degenen die niet weten hoe ze ervan kunnen leren. Het is alleen bitter voor degenen die niet nederig genoeg zijn om zichzelf twee vragen te stellen: waarom? Hoe te reageren om de situatie te corrigeren?", schrijft Badr op social media.

"Is de stap van Glory om Badr in juli terug te laten keren tegen een Pool met een record dat niet kan tippen aan die van zijn rivaal, slechts een opwarm gevecht?" Een vraag die fans zich stellen, "maar onderschat Wrzosek niet klinkt het vanuit het Poolse. Een gevecht is nooit een opwarmer er kan van alles gebeuren, Badr zal scherp moeten zijn en op zijn hoede. Wrzosek zal zich willen bewijzen tegen de levende legende."

De terugkeer van de koning

,,Ik accepteerde mijn fouten en zocht naar oplossingen. Ik weigerde het oordeel van degenen die me zo snel begraven omdat ik weet wie ik ben. Er is geen ruimte voor twijfel. Ik reageerde met een harde en andere voorbereiding. Het draait allemaal om de gemoedstoestand … ik zal terugkeren naar de troon en dit gevecht is een eerste stap. Geen woorden meer … tot in juli", aldus Badr.

Er zal geen als zijn, of wellicht winnen voor Badr. Deze is vastberadener dan ooit om zijn weg terug te vechten. De ogen op de prijs en dat is nog altijd de titel van Rico Verhoeven die ongeslagen is als kampioen bij Glory. Volgens insiders wordt het een heet Glory seizoen met naast juli in september en december nog meer events, waarvan de laatste zomaar eens een Badr vs Rico herkansing zal kunnen bevatten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws