Badr en Rico heel belangrijk voor GLORY Kickboxing - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Badr en Rico heel belangrijk voor GLORY Kickboxing

Badr en Rico heel belangrijk voor GLORY Kickboxing

Badr en Rico meest belangrijk voor GLORY Kickboxing

Het aflasten van het komende GLORY 76 Badr vs Benny event doet nogal wat stof opwaaien, teleurgestelde fans en analyses die opduiken.

Het analyse team van website MMA DNA nam de social media strategie van GLORY Kickboxing onder de loep. MMA DNA die eerder al onderzoek deed naar het ‘oude GLORY‘ en haar faillissement komt met verassende cijfers naar buiten. De site bekeek de strategie van de afgelopen 6 maanden.

MMA DNA keek naar het plaatsing gedrag van de vechtsport organisatie en het promoten van haar vechters, of juist het niet onder de aandacht brengen van een groot deel hiervan. In de onderzochte periode heeft GLORY 483 posts geplaatst, 346 daarvan waren vechters gerelateerd met koploper Badr Hari (48 posts).

Geen titelverdediging

Een goede tweede is Weltergewicht kampioen Cédric Doumbé, dit lijkt het gevolg van het promoten van zijn inmiddels in de soep gelopen titelverdediging op 7 november tegen Murthel Groenhart. Dit gevecht ging ook niet door omdat het gehele event geschrapt werd tot nader order.

“Wat echter ook opvalt is dat GLORY voornamelijk inzet op een aantal vechters. Zo zijn er zes vechters betrokken bij 48% van alle posts. In een tijd waarin veel evenementen georganiseerd worden zal dit logisch zijn gezien het Main Event voornamelijk gepromoot wordt,” aldus MMA DNA.

De GLORY top 6

Met slechts 1 aangekondigd event, staan 3 vechters in de top 6 van de meest gepromote vechters via Instagram. “Echter lijken zij zich alleen te bekommeren op de huidige ‘cash cows’ zoals Badr Hari en Rico Verhoeven. Een korte termijn strategie die vooral op de lange termijn problemen op kan leveren, “zegt MMA DNA.

De overige vechters en dat zijn er best wel een groot aantal moet zelf zorgen voor tegen promotie. Namen als Yousri Belgaroui, Mohammed Jaraya, Tyjani Beztati, Donovan Wisse en Luis Tavares worden gezien als de talenten waar GLORY op verder zou moeten bouwen.

Grote namen meer zekerheid

Conclusie die getrokken lijkt te kunnen worden is dat GLORY inzet op de grote namen. Dit is ook wel nodig wil men de PPV’s verkopen aangezien er geen live publiek aanwezig mag zijn. Zo leek het Badr vs Benny event ook als aanjager te zijn gebruikt om de aangekondigde titelstrijd tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik ergens in 2021 aan te prijzen.

Overigens vragen de fans zich af waarom een geheel event werd afgelast als alleen 1 vechter uitvalt in die geval Badr. Het antwoord daarop is dat er minder PPV’s verkocht zouden worden met een andere headliner. Ook heeft de Nederlandse overheid alle topsport activiteiten behalve voetbal stilgelegd voor de aankomende weken, dus had het event geen doorgang gehad.

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page