Arek Wrzosek: 'Glory niet neutraal, politie en rechtbank mogen oordelen'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Arek Wrzosek: ‘Glory niet neutraal, politie en rechtbank mogen oordelen’

Arek Wrzosek: ‘Glory niet neutraal, politie en rechtbank mogen oordelen’

Arek Wrzosek: 'Glory niet neutraal, politie en rechtbank mogen oordelen'

Arek Wrzosek werd vorige week de laan uit gestuurd door Glory. De aanleiding waren de rellen op Glory 80 in Hasselt. Wrzosek zegt echter niet de schuldige te zijn en zegt dat de organisatie zich niet neutraal opstelt.

Het was een bittere pil voor de Pool om via een e-mail te vernemen dat hij niet meer welkom is bij Glory. Tegen Lars van Soest van de Telegraaf zegt Wrzosek vandaag dat hij er niets aan kan doen dat er rellen uitbraken. „Ik heb een e-mail gekregen van Glory. Daarin stond een aantal redenen waarom ze van me af wilden”, zegt de Pool.

,,Zo was Glory van mening dat ik hun naam te grabbel heb gegooid. Ze keurden mijn gedrag af en vonden dat ik de rellen had goedgekeurd, omdat ik mijn fans na afloop in de zaal bedankte.” De fans van de Pool bestaande uit Legia Warschau-hooligans en supporters van Badr Hari lieten zich niet onbetuigd. Wat Glory Wrzosek vooral kwalijk lijkt te nemen is dat hij zijn fans bedankte, wat wordt gezien als opzwepen.

Alles fout gedaan

,,Ze keurden mijn gedrag af en vonden dat ik de rellen had goedgekeurd, omdat ik mijn fans na afloop in de zaal bedankte. Ook het gedrag van mijn supporters vonden ze fout, maar daar ben ik toch niet verantwoordelijk voor? Ik ben toch geen beveiliger?”, aldus Wrzosek.

Ook suggereert de Pool dat Glory niet neutraal is en Badr voortrekt, hij zegt het niet met zoveel woorden maar de boodschap lijkt duidelijk. „Het onderzoek loopt nog. Dat is het enige wat ik erover wil zeggen. Bovendien kunnen alleen de politie en de rechtbank over mij oordelen. Niet Rudmann en Glory. Zij zijn ook niet neutraal.”

Wrzosek wil er ver niet op ingaan maar zegt dat iedereen precies weet hoe het zit. Ook zegt hij gewoon te hebben willen vechten en ervaarde het als vreemd dat hij een microfoon in zijn handen gedrukt kreeg. De Pool had nog meer te zeggen lees hier meer over in de Telegraaf (Premium, leestijd 5 minuten).

Bekijk ook

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Joshua vs Fury officieel afgelast! 'Promotor pissed off'

Joshua vs Fury officieel afgelast! ‘Promotor pissed off’

Tyson Fury vs Anthony Joshua wedstrijd officieel in de prullenbak is beland

'Bekfist op je smoel!' Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

‘Bekfist op je smoel!’ Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

Een backfist is een geducht wapen in veel vechtsporten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page