Antonio Plazibat: 'Ik zou tegen Rico Verhoeven vechten' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Antonio Plazibat: 'Ik zou tegen Rico Verhoeven vechten'

Antonio Plazibat: 'Ik zou tegen Rico Verhoeven vechten'

Antonio Plazibat's laatste gevecht dateert van zes maanden terug, waarin hij Benjamin Adegbuyi versloeg. Hierdoor werd de Kroaat de eerste uitdager van Glory's zwaargewicht klassement achter kampioen Rico Verhoeven.

Op 14 mei treedt Plazibat aan tegen Tarik Khbabez, een man die hij al een keer heeft verslagen. Plazibat zag dit gevecht in eerste instantie niet zitten. Een gevecht met Verhoeven stond op de rol maar deze is nog niet hersteld van zijn oogblessure die hij opliep in zijn gevecht met Jamal Ben Saddik.

,,Ik zou in februari of maart met Rico vechten, maar hij raakte geblesseerd. Hij heeft afgezegd vanwege een oogletsel, dus het werd uitgesteld tot mei. Totdat Glory's artsen hem uiteindelijk onderzochten en het erover eens waren dat hij niet kon vechten. Laatste informatie is of hij dit jaar überhaupt zal vechten", zegt Plazibat.

In een studio vechten

Over twee weken neemt Plazibat het op tegen Khbabez. Het gevecht heeft misschien niet veel zin, maar het belangrijkste voor de Kroaat was om te vechten. ,,Ik ben 28, ik train elke dag en zonder gevechten verveel ik me. Praktisch, als ik niet vecht, doe ik mijn werk niet, ik train voor niets. "

,,Bovendien Glory bood me een beter contract aan en uiteindelijk vecht ik voor het geld. Ik hoefde niet te accepteren, ik had op Rico kunnen wachten, maar in ruil voor gebrek aan motivatie maakten ze dat goed met geld."

Geen publiek

De strijd tegen Khbabez vindt plaats in de studio, 's middags en zonder publiek. Het is eigenlijk een minishow die Glory weggeeft aan zijn fans die een Pay Per View hadden gekocht voor de vorige show, Glory 80, die werd onderbroken vanwege rellen op de tribunes.

,,Ik vecht die dag om 15.00 uur, ik ben niet blij dat het zo is. Ik zou graag een publiek hebben omdat ik de laatste vier gevechten in stadions voor een groot publiek heb gehad. Ik hou van dat gevoel en ik geniet van elk moment. Nu ga ik vechten in een lege studio, maar wat het is, het is er, het is een klus en het moet gedaan worden. Het volgende evenement zal weer groter zijn", aldus Plazibat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws