Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Andy Souwer: ‘Ik wil de kickboks talenten in Cambodja inspireren’

Andy Souwer: ‘Ik wil de kickboks talenten in Cambodja inspireren’

Andy Souwer: 'Ik wil de kickboks talenten in Cambodja inspireren'
Foto: ONE Championship

Kickboks legende Andy Souwer heeft jarenlang op het hoogste niveau van de sport gevochten in zijn zoektocht om de beste te zijn, en nu gaat hij jongeren in Cambodja helpen om succesvol te worden.

De tweevoudig K-1 World MAX Champion en inmiddels ONE Super Series-ster is een partnerschap aangegaan met Cambodja Kingdom Fight Gym (KFG) in Siem Reap, van de oprichters Mark Van Dongen en Kwok Leung Tsang, om de Cambodjaanse gemeenschap te helpen en te ondersteunen.

Het doel is om het gebruik van vechtsporten aan te moedigen als middel waardoor jongeren aan moeilijke omstandigheden kunnen ontsnappen en zich kunnen ontwikkelen.

Steun

“Waar we naar streven, is niet alleen om vechters naar onze sportschool te halen, maar we willen ook de lokale jongeren ondersteunen met gratis training en onderwijs”, legt Leung Tsang uit.

“We willen een groot sportcentrum waar we zoveel mogelijk kinderen hebben die we kunnen ondersteunen.”

Ambassadeur

Als gevolg van zijn nieuwe connectie met de sportschool, is Souwer overeengekomen om ambassadeur te worden voor de KFG samen met landgenoot en kickboks grootheid Ernesto “Mr. Perfect “Hoost.

Souwer heeft al toegezegd om een ​​van zijn kampioensgordels ter veiling te brengen om geld in te zamelen, en zal ook een deel van zijn volgende vechters gage schenken aan de sportschool.

Financieel

“Het gaat niet om het geld”, legt de 36-jarige Souwer uit. Het gaat meer om de toekomst en het zorgen voor de kinderen. Ze willen een betere toekomst hebben. “

Souwers verlangen om anderen te helpen ontstond door het verschil wat ONE en haar atleten in Azië hebben gemaakt. Hij raakte ook geïnspireerd door de verhalen van talloze vechters die aan de armoede zijn ontsnapt om supersterren te worden en een inspiratie zijn voor hun landgenoten.

Focus telt

“Ze tonen mensen en de rest van de wereld vooral in Azië, dat als je gefocust en bescheiden blijft, je je doelen kunt bereiken”, zegt hij.

Souwer moet Cambodja nog bezoeken, maar de Nederlandse ster hoopt dit de komende maanden te doen.

Zelf vechten

Souwer neemt het op tegen de Muay Thai legende Yodsanklai IWE Fairtex bij ONE: A NEW ERA in Tokio, Japan in maart, en hij is van plan om Cambodja te bezoeken en zijn collega’s bij KFG te ontmoeten om het werk van de sportschool uit de eerste hand te ervaren.

LEES OOK: Andy Souwer vecht tegen oude bekende in Japan

“Na mijn gevecht wil ik het bezoeken. Ik wil meedoen met het kamp en wil me met de kinderen bemoeien. Ik wil ze mijn mening geven en mijn motivatie delen, ” zegt hij.

Succes verhaal

KFG vierde bracht onlangs het nieuws dat een van hun eerste jonge vechters, Kong Sambo getekend had bij ONE Championship. Kong Sambo maakt zijn debuut bij ONE al vroeg in het nieuwe jaar.

De Nederlander hoopt anderen te helpen anderen te inspireren om Sambo’s pad naar ’s werelds grootste vechtsportorganisatie te volgen.

Hoop

“Ik heb veel ervaringen gehad, en dat wil ik gewoon delen. Ik hoop alleen dat het mogelijk is voor de kinderen, “zegt hij.

“Iedereen wil in het leven slagen, op veel manieren of op een andere manier. Als ik kan helpen met een paar kleine dingen, ben ik blij, ” sluit hij af.

Bekijk ook

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Adegbuyi: ‘Ik heb het recht verdiend om te vechten tegen Rico’

Benny Adegbuyi versloeg in december vorig jaar Badr Hari. Met de winst op de kickbokslegende ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page