Aan lager wal geraakte Nederlandse kickbokskampioen overleden Nieuws
Nieuws

Aan lager wal geraakte Nederlandse kickbokskampioen overleden

Aan lager wal geraakte Nederlandse kickbokskampioen overleden

De voormalig kickbokskampioen Imro van Hetten leefde op straat na een succesvolle kickboks carrière..

Imro van Hetten was een boomlange kickbokser en een van de eerste Nederlanders die in Thailand furore maakte onder top trainer Thom Harinck. Hij raakte aan lager wal door zijn verslaving aan drugs. Op 18-08-1978 vocht Imro met het Chakuriki team in Bangkok.

Van Hetten overleed eind 2019 maar er werd geen ruchtbaarheid aan zijn dood gegeven. "Hij belde mij nog elke maand op via het Leger des Heils, "zegt Thom Harinck tegen onze redactie. Maar ineens werd het stil en heb ik niets meer gehoord. "

Echt jammer dat ze niet hebben gebeld

De voormalige kickbokser leefde op straat in Utrecht en stond daar bekend als de nacht burgemeester. Als wij in Thailand kwamen moest hij altijd een hoge trap maken voor de foto's, de Thais vonden dat prachtig," zegt Harinck die het kickboksen in Nederland groot maakte.

"Ik vindt het jammer, dat het Leger des Heils mij niet heeft gebeld dat Imro niet meer leeft, ik hoorde ook via via dat hij er niet meer is." Onder de vlag van Harinck boekte Van Hetten veel succes zo werd hij Nederlands kampioen.

12 claps
9 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws