Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / 9-jarige Thai bokser uit Engeland is driemaal wereldkampioen

9-jarige Thai bokser uit Engeland is driemaal wereldkampioen

Soms komt talent bovendrijven ook in de vechtsport. Archie Boyne uit Leeds heeft drie Muay Thai kampioenschappen boksen gewonnen, hoewel hij nog maar negen jaar oud is.

Archie Boyne, doet aan Thai boksen sinds hij vier jaar oud is. Hij won zijn eerste gevecht op de leeftijd van vijf toen hij de Five Nations-titel won voor zijn leeftijdsgroep.

Sindsdien heeft hij een Northern Area-titel gewonnen, een Britse kampioentitel en in oktober vorig jaar won hij drie wereldkampioenstitels.

Respect

Archie’s moeder, Nicola Smith, 34, zei: “In het begin was het gewoon een hobby en een beetje discipline voor hem. We hebben nooit gedroomd dat hij zo goed zou zijn.

Archie en zijn coach Andy Howson. “De sport was niet zo populair toen hij voor het eerst begon te vechten, dus hij was altijd aan het sparren met grotere jongens. Ik denk dat hij daarom nu absoluut onbevreesd is. “

Karate

Deze onbevreesdheid kwam goed van pas toen hij vorig jaar naar het World Unified Championship in Italië ging als onderdeel van het Great Britain-team van de World Traditional Karate Association.

Daar vocht hij tegen een veel grotere jongen, waarvan zijn moeder zei dat zij ‘David tegen Goliath’ gadesloeg. Ik ben zo trots op hem, zegt “Archie’s vader, Daniel Boyne. Het is zenuwslopend om hem te zien vechten, maar ik ben zo trots.

Olympische sport

Hij motiveert me om te blijven sporten. “Er wordt gesproken over dat Thai boksen dat een Olympische sport wordt. Ik zou absoluut blij zijn als Archie ooit op een dag Groot-Brittannië vertegenwoordigde.

“Ik ben verbaasd hoe toegewijd hij is. Hij heeft meer bereikt in tien jaar dan ik in 35. “Thai Boxing, bekend als Muay Thai, is een vechtsport waarbij vechters beide handen, ellebogen, knieën en benen kunnen gebruiken om een ​​tegenstander aan te vallen.

Junior vechters hebben vechtbeperkingen en moeten beschermende kleding dragen om blessures te beperken.

Over Ron E

Bekijk ook

GLORY 66: Mohammed Jaraya lijdt verlies tegen Stoyan Koprivlenski

Hij is terug Mohammed Jaraya, zaterdagavond stond hij tijdens GLORY 66 Parijs, tegenover Stoyan Koprivlenski.

Mike Passenier over Badr Hari: ‘De koek was een beetje op’

Vrijdag werd bekend dat de wegen tussen Badr Hari en toptrainer Mike Passenier zich scheiden.

K-1 kickboksen: Nederlander Pikeur pakt winst in Japan

Jordann Pikeur opnieuw K-1 wereldkampioen kickboksen in Japan

Vrijdag stond K-1 Wereldkampioen kickboksen Jordann Pikeur in de ring om zijn 70KG titel te verdedigen.