14 Nederlandse vechters via UFF naar Italië - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / 14 Nederlandse vechters via UFF naar Italië

14 Nederlandse vechters via UFF naar Italië

Naar aanleiding van de Unified World championships Kickboksen en Muaythai van 31 oktober tot en met 4 november in het Italiaanse Marina di Carrara, heeft Vechtsportinfo contact gehad met Melissa de Jong van Unified Fighting Federation (UFF). Zij wist ons in detail wat meer te vertellen over de Nederlandse deelnemers.

Melissa de Jong houdt zich onder andere bezig met de begeleiding en voorbereiding tot het Italiaanse toernooi. Dit is het derde jaar achter elkaar dat de Nederlandse ploeg naar Italië reist om deel te nemen. Voorheen werd het Unified World championships Kickboksen en Muaythai in Spanje gehouden.

14 Vechters voor UFF

In totaal gaan er 14 Nederlandse vechters (10 kampioenen van het NK in Venray) mee – via UFF – naar het Italiaanse toernooi. Van Team Solo in Rotterdam doen maar liefst 8 vechters mee in de leeftijdscategorie van 11 tot 16 jaar. Team Verhaar uit Veenendaal en RV Sports uit Halsteren leveren ieder een vrouwelijke deelnemer. Bulls Academy uit Roosendaal is goed voor drie mannelijke deelnemers en Oosterbaan Gym uit Rotterdam levert ook een jonge vechter.

Alleen de 16 jarige(n) mogen vechten in de 16-17-18 poule met hoofd contact toegestaan. In Italië gelden wat dat betreft dezelfde regels als in Nederland. “Tot en met 15 wordt er ook in Italië niet naar het hoofd gevochten,” legt Melissa uit. “Dat is al jaren zo.”

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld dat tijdens de ‘UFF Muay Thai Dutch Championship 2018’ in Venray is opgehaald wordt verdeeld onder de kampioenen van het NK die naar Italië gaan. Zodoende draagt dit bij aan hun kosten voor de reis en het 5-daagse verblijf. “Het brengt best wel wat kosten met zich mee voor de kinderen, omdat ze vaak een ouder meenemen,” vertelt Melissa. “Zodoende hebben deze kinderen ook een mogelijkheid om in het buitenland aan een groot toernooi deel te nemen.”

Nitro Super Event

Op 3 november is er tijdens de Unified World championships Kickboksen en Muaythai nog een speciaal losstaand gala georganiseerd waarop Georgina van der Linden zal vechten tegen Vittoria di Mauro om de WTKA Pro World k1 titel en zal Matthew Daalman vechten tegen Guiseppe Gentile tijdens het K1 Prestige Fight.

Bekijk ook

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Vechter kopt keihard knietje terug en gaat knock-out | video

Mariano Pupi weet hoe hij zijn knieën moet gebruiken

Krachttraining voor vechtsporters! 'Lange termijn investering'

Krachttraining voor vechtsporters! ‘Lange termijn investering’

Het huwelijk van krachttraining en vechtsporten is een onderwerp van discussie in sportscholen

Jamal Ben Saddik: 'Niemand krijgt ons op de knieën'

Jamal Ben Saddik: ‘Niemand krijgt ons klein’

Jamal Ben Saddik scoorde gisteren een eerste ronde knock-out op Benjamin Adegbuyi

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page