Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / 14 Nederlandse vechters via UFF naar Italië

14 Nederlandse vechters via UFF naar Italië

Naar aanleiding van de Unified World championships Kickboksen en Muaythai van 31 oktober tot en met 4 november in het Italiaanse Marina di Carrara, heeft Vechtsportinfo contact gehad met Melissa de Jong van Unified Fighting Federation (UFF). Zij wist ons in detail wat meer te vertellen over de Nederlandse deelnemers.

Melissa de Jong houdt zich onder andere bezig met de begeleiding en voorbereiding tot het Italiaanse toernooi. Dit is het derde jaar achter elkaar dat de Nederlandse ploeg naar Italië reist om deel te nemen. Voorheen werd het Unified World championships Kickboksen en Muaythai in Spanje gehouden.

14 Vechters voor UFF

In totaal gaan er 14 Nederlandse vechters (10 kampioenen van het NK in Venray) mee – via UFF – naar het Italiaanse toernooi. Van Team Solo in Rotterdam doen maar liefst 8 vechters mee in de leeftijdscategorie van 11 tot 16 jaar. Team Verhaar uit Veenendaal en RV Sports uit Halsteren leveren ieder een vrouwelijke deelnemer. Bulls Academy uit Roosendaal is goed voor drie mannelijke deelnemers en Oosterbaan Gym uit Rotterdam levert ook een jonge vechter.

Alleen de 16 jarige(n) mogen vechten in de 16-17-18 poule met hoofd contact toegestaan. In Italië gelden wat dat betreft dezelfde regels als in Nederland. “Tot en met 15 wordt er ook in Italië niet naar het hoofd gevochten,” legt Melissa uit. “Dat is al jaren zo.”

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld dat tijdens de ‘UFF Muay Thai Dutch Championship 2018’ in Venray is opgehaald wordt verdeeld onder de kampioenen van het NK die naar Italië gaan. Zodoende draagt dit bij aan hun kosten voor de reis en het 5-daagse verblijf. “Het brengt best wel wat kosten met zich mee voor de kinderen, omdat ze vaak een ouder meenemen,” vertelt Melissa. “Zodoende hebben deze kinderen ook een mogelijkheid om in het buitenland aan een groot toernooi deel te nemen.”

Nitro Super Event

Op 3 november is er tijdens de Unified World championships Kickboksen en Muaythai nog een speciaal losstaand gala georganiseerd waarop Georgina van der Linden zal vechten tegen Vittoria di Mauro om de WTKA Pro World k1 titel en zal Matthew Daalman vechten tegen Guiseppe Gentile tijdens het K1 Prestige Fight.

Bekijk ook

Kickboksen: Santino Verbeek behoudt WFL wereldtitel

Foto; Facebook In een afgeladen Sportcentrum Almere prolongeerde WFL wereldkampioen Santino Verbeek op zondag zijn ...

Opgepast: K-1 bij kickboksen soms onterecht gebruikt

Merkrechten zijn vaak goed beschermd, ook wat vechtsport betreft. Toch komt het in de praktijk ...

Ben Bril Memorial: 'Chico Kwasi wint grote prijs van Amsterdam'

Kickboksen: Chico Kwasi pakt de winst in Estland

Mooi resultaat voor Chico Kwasi tijdens ‘The League’ welke zaterdagavond gehouden werd in Talinn, Estland. ...