'100% geknakt!' Amanda Nunes gaf op in titelgevecht
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘100% geknakt!’ Amanda Nunes gaf op in titelgevecht

‘100% geknakt!’ Amanda Nunes gaf op in titelgevecht

Chael Sonnen, voormalige MMA-vechter en analist, noemt Amanda Nunes niet per se een opgever, maar hij denkt dat ze mentaal uitgecheckt is tijdens haar gevecht met Julianna Pena. Nunes verloor zaterdag op schokkende wijze haar bantamgewicht titel tijdens UFC 269 in Las Vegas.

De overwinning van Peña wordt beschouwd als een van de grootste shocks in de geschiedenis van de UFC. Nadat hij Peña het grootste deel van ronde 1 onder controle had, begon Nunes het in de tweede ronde te vertragen toen Peña de druk opvoerde.

Geestelijk uitgeput

Nunes leek geestelijk te zijn uitgeput en tikte snel af tijdens een achterwaartse verwurging die nog niet echt stevig was aangezet. Nu Nunes bij talloze gelegenheden vijf ronden heeft doorstaan, denkt Sonnen dat ze mentaal gebroken is in het gevecht met Peña. Nunes gaf na het gevecht toe dat ze misschien niet helemaal voorbereid was en zei dat ze ‘mentaal geknakt’ was (lees verder onder video).

,,Dat was 100 procent mentaal geknakt, nul procent fysiek. Dat was geen zet. Dat was absoluut geen vechttechniek. Julianna bevond zich in een vreselijke positie en Amanda gaf het op. Dat is oke. Iedereen maakt dat wel eens mee”, zegt Sonnen.

Bekijk ook

Boksicoon Tyson Fury’s coach onthult reden pensionering kampioen

Fury is vastbesloten om door te gaan met trainen

‘100 miljoen!’ Sexy model gaat boksen na verliezen rechtszaak tegen Kardashians

Blac Chyna gaat vechten in bokswedstrijd voor beroemdheden

‘Bruce Lee McGregor’s’ nieuwste boksvideo bekritiseerd: ‘Niet geloofwaardig’

Ook vergelijkt McGregor zich met Bruce Lee, iets wat niet goed valt

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page