Home / Nieuws / Kickboks kampioen Darryl Sichtman maakt overstap naar toptrainer Lucien Carbin

Kickboks kampioen Darryl Sichtman maakt overstap naar toptrainer Lucien Carbin

Het was even stil rond Darryl Sichtman maar als het aan de meervoudig kampioen kickboksen ligt is dit binnenkort geschiedenis. Hij maakte recentelijk een overstap naar toptrainer Lucien Carbin om zich voor te bereiden komende gevechten, maar er is meer….

Meervoudig kickbokskampioen Darryl Sichtman richt zich op de toekomst. Sinds kort traint hij onder leiding van toptrainer en coach Lucien Carbin. Sichtman is vastberaden de absolute top van het kickboksen te bereiken. In een interview wat wij met hem hadden sprak hij openhartig over zijn verleden en plannen voor de toekomst.

Het is vrijdagmiddag en de telefoon gaat op onze redactie, de receptioniste belt en zegt je afspraak is hier. Ik loop naar beneden en daar staat Darryl Sichtman, te herkennen aan zijn team Sichtman shirt dat alles zegt. “Weet jij dat hij een meervoudig kickboksen kampioen is vraagt een van de dames achter de balie”, jazeker daarom is hij ook hier we gaan even gezellig babbelen.

Kickboks kampioen Darryl Sichtman maakt overstap naar toptrainer Lucien Carbin
Foto: Lucien Carbin (L) en Darryl Sichtman (R)

Geschiedenis

“Alle vergaderruimtes zijn bezet, wij zullen het interview hier in de lobby moeten houden”, verontschuldig ik mijzelf. Darryl lacht en zijn vriendelijke gezicht verraad niets van de brute vechter die hij kan zijn in de ring. Een vechter met geschiedenis, zo stond hij bij verschillende vechtsport organisaties in de ring zoals bij It’s Showtime en de WFL.

Wij raken al snel in gesprek over het WFL Fight weekend wat de volgend dag een aanvang neemt. Stond jij niet gepland om hier te vechten in de Final 8? “Ik ben te lang zonder trainer om bij de WFL in de ring te gaan staan.” Ik had het graag gedaan en daar gevochten maar ik mis de scherpte vandaar dat ik ben gaan trainen bij Lucien Carbin,” zegt Darryl.

Onbezorgd

“Het is niet dat ik niet tevreden ben met mijn vorige manier van trainen, maar ik wil verder. Ik ben nu op een leeftijd dat ik om nog wat te willen betekenen in de kickboks wereld, ik echt stappen moest gaan maken. En daarvoor heb ik gekozen voor Lucien Carbin, hij kan mij naar het topniveau brengen waar ik mijn zinnen op heb gezet.”

“Mijn eerstvolgende gevecht is wel weer voor de WFL komende oktober, daar wil ik alvast laten zien waar ik toe in staat ben,” Vervolgt Darryl. Het trainen schoot er de afgelopen periode flink in voor Darryl, zo werk hij hard naast zijn vechtsport carrière en beschikt hij niet over een sponsor om onbezorgd te kunnen trainen.

Serieus

Naast dat hij veel werkt heeft hij ook zijn vrouw verzorgd die kampte met haar gezondheid, ook nam hij de zorg voor de kinderen op zich. “Al deze factoren belette mij om serieus te gaan trainen, nu heb ik daar iets meer tijd voor dus wil ik ook gas geven.”

Al pratende komen wij op de vraag of hij een tegenstander heeft die hij graag in de ring wil ontmoeten. “Murthel Groenhart en ik hebben nog een appeltje te schillen, ik vocht eerder tegen hem bij It’s Showtime. Ik verloor de partij en men beloofde men mij een rematch. Ik wacht al jaren maar de rematch kwam niet.” Maar op zeker moet deze partij er nog een keer komen.

Buitenland

Al verder pratende komen wij op het financiële aspect rondom het kickboksen en het aantal Nederlandse vechters dat in het buitenland vecht. “Wat vindt je van het feit dat een aantal van je collega’s bakken met geld verdiend in het buitenland?” Ik geef ze geen ongelijk, je ziet jongens naar ONE Championship gaan, er wordt gezegd dat je daar voor bedragen tot €50.000 in de ring staat. Das andere koek dan in Nederland. Verkoop je geen VIP tafels dan sta je al 10-0 achter.”

Een ambitie over de grens heeft Darryl niet direct, maar als er een goede aanbieding komt dan wil hij het zeker overdenken. Met de hulp van Lucien Carbin zou het zomaar kunnen dat hij voor het voetlicht van de grote partijen in het buitenland komt. Of misschien wel GLORY Kickboxing.

Aardige jongen

Afsluitende spreken wij af om contact te houden, wij gaan Darryl in ieder geval volgen de aankomende tijd. Want het zou zomaar eens kunnen dat er groot nieuws aan zit te komen. Overigens waren de dames van de receptie zeer onder de indruk van Darryl. “Dat zo’n aardige jongen in de ring een bruut kan zijn”, merkt een van de dames op, het lijkt mij echt een lieferd.” Waarop haar collegaatje zegt; Tja maar stille wateren hebben diepe gronden.”

Bekijk ook

TRAINEN OP 1.5 METER EN GEEN CONTACT: wel 5.000 man op de dam?

Ik snap er geen flikker meer van. Op de sportschool moet je op 1.5 meter ...

ONE Championship tekent groot aantal nieuwe MMA-vechters

De snelst groeiende vechtsport organisatie van Azië tekende de afgelopen weken een aantal MMA-vechters. Zo ...

GLORY KICKBOKSKAMPIOEN RICO VERHOEVEN: ‘Dit moet stoppen’

De dood van de Amerikaanse George Floyd die omkwam door politie geweld maakt veel mensen ...