Kickboks idool Chuck Norris (82) traint gewoon door: 'Nooit te oud' Nieuws
Nieuws

Kickboks idool Chuck Norris (82) traint gewoon door: 'Nooit te oud'

Kickboks idool Chuck Norris (82) traint gewoon door: 'Nooit te oud'

Chuck Norris vergaarde grote bekendheid als de tegenstander van kungfu grootheid Bruce Lee in de film Way of the Dragon. Dit leidde tot een lange film carrière voor de Amerikaanse top karateka en American kickboxer die op 82-jarige leeftijd gewoon nog actief traint.

Chuck Norris wordt altijd beschouwd als een van de iconische legendes van vechtsporten, niet alleen als acteur maar als een echte krijgskunstenaar. Norris begon zijn reis in vechtsporten op achttienjarige leeftijd toen hij bij de United States Air Force kwam en naar Zuid-Korea vertrok.

In die tijd beoefende hij Tang Soo Do onder een Koreaanse meester, en een paar jaar later heeft Chuck zijn eigen krijgskunst opgericht en noemde het Chun Kuk Do.

Hoewel Chuck Norris een stijl leerde die als Taekwondo wordt beschouwd, deed hij mee aan karate en later kickboks wedstrijden. Tijdens de jaren 60 namen de Tang Soo Do beoefenaars veelal deel aan karatewedstrijden.

Tang Soo Do is de andere naam van het Koreaanse karate, en zelfs GM Jhoon Rhee leerde Tang Soo Do totdat hij een bericht ontving van de General Choi om de term Taekwondo te gebruiken.

Deze geweldige krijgskunstenaar nam deel aan karatewedstrijden tegen vele getalenteerde vechters, waaronder Joe Lewis. Chuck Norris is een grote beïnvloeder voor miljoenen mensen en het verbazingwekkende is dat hij gezond is op zijn leeftijd. Hij blijft verrassen en bewijzen dat leeftijd echt een getal is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws