Kickboks idool Chuck Norris (82) traint gewoon door: 'Nooit te oud'
Home / Nieuws / Kickboks idool Chuck Norris (82) traint gewoon door: ‘Nooit te oud’

Kickboks idool Chuck Norris (82) traint gewoon door: ‘Nooit te oud’

Kickboks idool Chuck Norris (82) traint gewoon door: 'Nooit te oud'

Chuck Norris vergaarde grote bekendheid als de tegenstander van kungfu grootheid Bruce Lee in de film Way of the Dragon. Dit leidde tot een lange film carrière voor de Amerikaanse top karateka en American kickboxer die op 82-jarige leeftijd gewoon nog actief traint.

Chuck Norris wordt altijd beschouwd als een van de iconische legendes van vechtsporten, niet alleen als acteur maar als een echte krijgskunstenaar. Norris begon zijn reis in vechtsporten op achttienjarige leeftijd toen hij bij de United States Air Force kwam en naar Zuid-Korea vertrok.

In die tijd beoefende hij Tang Soo Do onder een Koreaanse meester, en een paar jaar later heeft Chuck zijn eigen krijgskunst opgericht en noemde het Chun Kuk Do.

Hoewel Chuck Norris een stijl leerde die als Taekwondo wordt beschouwd, deed hij mee aan karate en later kickboks wedstrijden. Tijdens de jaren 60 namen de Tang Soo Do beoefenaars veelal deel aan karatewedstrijden.

Tang Soo Do is de andere naam van het Koreaanse karate, en zelfs GM Jhoon Rhee leerde Tang Soo Do totdat hij een bericht ontving van de General Choi om de term Taekwondo te gebruiken.

Deze geweldige krijgskunstenaar nam deel aan karatewedstrijden tegen vele getalenteerde vechters, waaronder Joe Lewis. Chuck Norris is een grote beïnvloeder voor miljoenen mensen en het verbazingwekkende is dat hij gezond is op zijn leeftijd. Hij blijft verrassen en bewijzen dat leeftijd echt een getal is.

Bekijk ook

Gegard mousasi verliest van johnny eblen

NL Topvechter Mousasi onttroont! Ziet Bellator wereldtitel verdampen

Gegard Mousasi ziet zijn Bellator MMA middengewicht titel verdampen.

'Suck my d*ck!' Boksicoon Fury haalt uit naar rivaal en blijft met pensioen

‘Suck my d*ck!’ Boksicoon Fury haalt uit naar rivaal en blijft met pensioen

Tyson Fury blijft met pensioen, maar wil de WBC-titel niet afgeven.

Opgewonden Billentikker stormt MMA-kooi binnen! ‘Handjes thuis ouwe’ (video)

Tijdens het Epic Fighting Championship van afgelopen weekend stormde een iets te opgewonden mannelijke fan de MMA-kooi binnen.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page