KICKBOKS FOTOGRAAF JOS ERKENS: 'Ook wij zijn getroffen door de coronacrisis' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS FOTOGRAAF JOS ERKENS: ‘Ook wij zijn getroffen door de coronacrisis’

KICKBOKS FOTOGRAAF JOS ERKENS: ‘Ook wij zijn getroffen door de coronacrisis’

Ze lijken haast een vergeten groep de ringsport en kickboks fotografen maar ook zij hebben last van de coronacrisis.

Ze komen niet vaak aan het woord de fotografen die de kickboks fans voorzien van mooie plaatjes van events. Onze redactie sprak Jos Erkens een van de bekende fotografen die veel langs de ring te vinden zijn.

Van veel naar niets

Erkens begon in 2005 met het vastleggen van kickboks events; “ik werd destijds gevraagd door Loe Hoyer om foto’s te maken van de door hem georganiseerde events hier in Limburg, zoals Battle of the South. Ik kwam met hem in contact doordat mijn zoontje van 5 jaar destijds bij Jego Gym trainde.”

Het was het begin van een glansrijke carrière voor Erkens als ringsport fotograaf, zo legt hij grote events vast van organisaties zoals Enfusion en is ook veel in België actief. “Ik deed zo’n 30 plus events per jaar dat is nu naar nul gegaan door de coronacrisis, “zegt Erkens.

Zelf een groot fan

“In januari en februari kon ik het werk niet aan zo druk was het, vooral met het maken van de posters van de events die ik maak en zelf de fotoshoots voor doe. In maart werd het angstvallig stil. ” Erkens die naast de actie in de ring ook de vechters zelf op de gevoelige plaat vastlegt is zelf een groot fan van het kickboksen.

Op de vraag welke partij hem het beste bijstaat antwoordt hij; “dat is zonder twijfel die tussen Nordin Ben Moh en Mohammed Jaraya bij Enfusion in Eindhoven. Wat een knalpartij, vanaf het begin was het oorlog, Jaraya won maar het had ook andersom kunnen zijn. “

Donkere dagen

Ook al ligt het actie foto werk voor nu even stil toch blijft Erkens actief, zo doet hij veel webdesign en is geschoold als programmeur. Wel ziet hij het donker in met het terugkeren van de events in 2020. “Hoe graag ik het ook hoop, maar ik zie dit jaar geen events in Nederland terugkeren. We zijn allemaal slachtoffer van de coronacrisis, maar we houden moed.”

Wanneer in Nederland de eerste kickboks events weer gaan plaatsvinden is koffiedik kijken. Voorlopig is het signaal dat de overheid niet snel zal bewegen met het goedkeuren. Een feit is dat mensen als Erkens bijdragen aan het positief uitdragen van de kickboks sport. Hopelijk kunnen wij er snel weer van genieten.

Bekijk ook

Bekende bokstrainer (31) vermoord! Verdachte opgepakt

Bekende bokstrainer (31) vermoord! Verdachte opgepakt

Rechercheurs die zijn moord onderzoeken

Boksster Canelo Alvarez bedreigt Lionel Messi! 'Ik sloop je'

Boksster Canelo Alvarez bedreigt Lionel Messi! ‘Ik sloop je’ (video)

Boksster Canelo is op zijn zachtst gezegd niet blij met Messi

UFC-icoon Khabib! 'nooit meer vechten, dit is waarom'

UFC-icoon Khabib! ‘nooit meer vechten, dit is waarom’

Voor Khabib iis vechten al lang een

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page