Home / Nieuws / KICKBOKS & BOKSLES OUTDOOR: ‘Advies even niet doen’

KICKBOKS & BOKSLES OUTDOOR: ‘Advies even niet doen’

Foto Pixabay Free

Nu ook de vechtsportwereld hard getroffen wordt door het coronavirus worden er allerlei creatieve oplossingen gezocht om toch les te geven.

Echter is er wel een addertje onder het gras en is het gevaar niet te onderschatten. Social media staat vol met personal trainers die outdoor kickboks en boks lessen aanbieden, want immers trainen in de buitenlucht zou niet gevaarlijk zijn, echter is dit een misvatting en is het risico hoog toch het coronavirus op te lopen.

Vechtsportbond WMTA waarschuwt dan ook om geen PT (personal trainingen) meer te geven tot de lock-down van de overheid is opgeheven. Als alternatief wordt gesteld dat online les geven een goede optie is, maar ook telefonisch al vragen een aantal mensen zich af hoe dat er dan uitziet.

Doe het niet

Inmiddels zijn er al een aantal sportscholen die uit service aan hun leden online les gaan geven. “Het risico van buiten trainen is net zo groot als in een gym, voorbeeld je zweet net zo hard, raakt met je bokshandschoen je wang, stoot op een stootpad of raakt een sparring partner en de druppels vliegen in het rond,”zegt een sportschoolhouder.

Ook het RIVM waarschuwt het advies niet in de wind te slaan wat is uitgegeven om bij contact sporten geen les te geven. Een advies wat niet zomaar is gegeven in de hoop het gevaarlijke virus in te dammen en uiteindelijk uit te roeien.

Bekijk ook

EXCLUSIEF: Ex GLORY topman Remon Daalder over zijn vertrek

Onze redactie sprak ex-topman van GLORY Kickboxing, Remon Daalder. Op ons verzoek gaf hij openheid ...

UFC vechter Vinicius Moreira komt niet door coronatest

De Braziliaanse licht zwaargewicht Vinicius Moreira testte positief voor coronavirus. Hierdoor valt hij uit voor ...

KANTOOR DICHT: GLORY Kickboxing verkeerd in zwaar weer?

Het blijkt dat GLORY Kickboxing in zwaar weer verkeerd. Via social media wordt gemeld dat ...