Khabib wil ‘Absoluut’ vechten tegen Mayweather in 2019 – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Khabib wil ‘Absoluut’ vechten tegen Mayweather in 2019

Khabib wil ‘Absoluut’ vechten tegen Mayweather in 2019

Khabib wil 'Absoluut' vechten tegen Mayweather in 2019

Khabib Nurmagomedov heeft een absurd 27-0-record als professionele mixed martial vechter, maar hij wil meer. Vers van zijn vernietiging van Conor McGregor op UFC 229, bevindt Nurmagomedov zich in de benijdenswaardige positie om zijn eigen lot in de kooi te bepalen. Hij is de kampioen. Hij is de ster. En hij mag de tegenstanders kiezen die hij wil.

Met een waardige tegenstander in het lichtgewicht, Tony Ferguson die wacht op zijn kans en supergevechten tegen Floyd Mayweather en Georges St-Pierre die opdoemen, echter, is de richting niet duidelijk. Er zijn veel wegen die Nurmagomedov kan kiezen, wat dit een intrigerende situatie maakt, zowel voor hem als voor de fans die ernaar kijken.

De Amerikaanse Kickboxing Academy-oprichter en  coach Javier Mendez deelden met Outside the Cage op CBS Sports Radio precies wat hij van Nurmagomedov heeft gehoord over zijn toekomst en zijn potentiële tegenstanders.

Vastberaden

“Hij gaat zeker vechten [in 2019] en wil absoluut met Floyd vechten,” zei Mendez. “Dat is wat hij wil … Het is een gevecht om veel geld, dus raad eens wat? Wat is de grootste prijs ter wereld? De grootste prijs ter wereld is Floyd versus Khabib. Laten we het doen. Dat is wat hij wil …

“Quote mij gerust, dat is wat Khabib wil.”

Net als McGregor voor hem wil Nurmagomedov het geld achterna zitten terwijl het op tafel ligt, volgens Mendez. En terwijl McGregor in de 10e ronde door Mayweather werd afgemaakt en velen vinden dat Nurmagomedov hetzelfde lot (of erger) zou ondergaan, zegt Mendez dat dat niet veel uitmaakt.

Sensatie

“Kunnen we winnen? Hel, ik weet het niet,” zei hij. “Maar we kunnen er zeker een hel van maken, het zal een geweldige gebeurtenis zijn.” Dit alles betekent echter niet dat Nurmagomedov zijn plicht om zijn lichtgewicht titel te verdedigen is vergeten.

Mendez zei dat Nurmagomedov in het minst niet klaar is met MMA, en de lichtgewicht koning ziet nog steeds genoeg opties in de kooi.

“Hij wil nog steeds vechten, hij wil absoluut het gevecht met GSP,” zei Mendez. “En vanuit een sportperspectief, Tony verdient de volgende kans op de titel, weet je dat zijn de drie opties.”

Bekijk ook

Conor McGregor uitgedaagd voor wedstrijd door bokskampioen

Julio Cesar Chavez Jr, moet de boksring nog in dit weekend tegen UFC-legende Anderson Silva, ...

Ex-Glory Kickbokser Robbie Hageman maakt rentree: ‘Hersentumor kreeg mij niet klein’

Robbie Hageman werd twee en een half jaar geleden getroffen door een hersentumor,

UFC’s ‘Baddest Motherfucker’ Jorge Masvidal: ‘Ik kom iemand afmaken’

Jorge Masvidal, de UFC Baddest Motherfucker titelhouder wil in de tweede helft van 2021 terugkeren naar de UFC-Octagon.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page